Metyl zabil už 26. Čecha! Konec prohibice na spadnutí! Ministři: Podezřelý chlast VYLÍT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Metyl zabil už 26. Čecha! Konec prohibice na spadnutí! Ministři: Podezřelý chlast VYLÍT!

Ministři: Podezřelý chlast vylít!
Ministři: Podezřelý chlast vylít! (Profimedia.cz)

Jako na smilování čekají hospodští i výrobci alkoholu na dnešní verdikt vlády. Právě dnes by měl totiž skončit zákaz prodeje lihovin s obsahem alkoholu nad 20 procent. Až třetinu láhví, které mají obchodníci na skladech, však budou muset vylít!

Ministři měli do dnešního dne připravit návrhy, za jakých podmínek se zákaz uvolní. Uvažuje se o vylití láhví s podezřelým původem i s rozsáhlých kontrolách. „Do prodeje může jen alkohol, jehož původ je dosledovatelný, řekl ministr zemědělství Petr Bendl (46, ODS).

Ministr financí Miroslav Kalousek (51, TOP 09) odhaduje, že nebezpečného alkoholu by ve skladech mohla být až třetina. Každá třetí láhev je tedy podle něj otrávená! Ministerstvo zdravotnictví navrhuje, aby prodejci dostali šedesát dní k zjištění kvality alkoholu, jinak jej budou muset zničit. Zlikvidovat každopádně budou muset již otevřené lahve.

Alkoholové aktuálky

Už 26 obětí!

Pitva včera potvrdila otravu metylalkoholem u muže (60), který zemřel ve svém ostravském bytě. Celkem už zemřelo 26 lidí.

Původ v cizině

Metylalkohol, nalezený ve skladech opavské firmy, byl vyroben v zahraničí. Obvinění muži měli látku legálně koupit od českého distributora. Místo ve směsi do ostřikovačů do aut ale část metanolu končila v lihovinách. Podle České televize patří mezi hlavní podezřelé podnikatel v pohostinství Rudolf Fian (42) a majitel firmy Carlogic Tomáš Křepela (37). Hrozí jim výjimečný trest.

Slováci láhve nechtějí

Slovensko chce vrátit do Česka lihoviny, které podnikatelé na Slovensku museli stáhnout z prodeje. Na návrat nebo kontroly tam čeká 2,7 milionu láhví našeho původu!

Bacha na hruškovou vodku!

Policisté narazili na další závadný alkohol, který může být vysoce toxický. Jde o litrovou skleněnou neokolkovanou láhev opatřenou etiketou Hrušková vodka. Na láhvích je nápis: Výrobce - Ostravská likérka, OL.&.Com., s.r.o., Blodkova 381, Ostrava-Hulváky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.