Sexuální deviant se po vraždě chtěl oběsit, ale zatkli ho... A pověsili po soudu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Sexuální deviant se po vraždě chtěl oběsit, ale zatkli ho... A pověsili po soudu!

Fotografie
Fotografie (internal)

Rozvedená prodavačka obuvi Zdena Minaříková (†29) byla krásná žena, která měla ráda zábavu. Její kouzlo ale naneštěstí zapůsobilo na toho nepravého: v červenci roku 1983 si jí totiž v brněnské vinárně všiml Jan Holub (†27), mladík čerstvě propuštěný z vězení, kde si odpykával pětiletý trest za znásilnění a vydírání…

Po pár dnech zjistil, kde Zdena žije, a pomocí výhrůžek se dostal do jejího bytu. Tam ji několikrát znásilnil, a aby její výkřiky nebyly slyšet, do úst jí nacpal roubík z kalhotek a převázal jej punčochou. Kvůli odporu oběti nakonec tu samou punčochu použil jako vražednou zbraň! Na závěr ji bodl pod levé prso a podle své pozdější výpovědi přiložil rty na krvácející ránu.

Policisté na místě činu ihned věděli, že jde o sexuálně motivovaný zločin. Podezřelého nalezli díky svědectví lidí, kteří Zdenu znali a kteří si ho všimli, když se kolem ní ochomýtal. Usvědčil jej ale až otisk ucha, který nechal na vstupních dveřích do bytu. Těsně před zatčením se u vrahouna ozvalo svědomí a chtěl se oběsit na prádelní šňůře, ta se ovšem přetrhla.

Smrt oběšením jej ale neminula. 10. dubna roku 1986 byl na něm vykonán trest smrti. Jak ještě za života mladý muž, který měl podle expertů několik sexuálních deviací a sklony k sadismu, hájil svůj zrůdný čin? „Byl jsem ve výkonu trestu a postrádal jsem znalosti společenského bontonu, neměl jsem žádné zábrany ve způsobu, jak se s ní seznámit,“ šokoval celou soudní síň.

Znáte okolnosti tohoto příběhu? Napište nám na aha@ahaonline.cz.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.