Rodina jako malý dětský tábor: Manželé vychovávají 7 dětí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Rodina jako malý dětský tábor: Manželé vychovávají 7 dětí!

Manželé se svými dětmi. V pěstounské péči mají Dominika, Danielku a Davídka.
Manželé se svými dětmi. V pěstounské péči mají Dominika, Danielku a Davídka. (pro Aha! – Nadace Syner)

Sedm postýlek, sedm dětských židlí u stolu, sedm narozeninových oslav, spousta práce, ale také obrovské množství radosti a lásky. Tak prožívá každý den rodina Magdy a Martina Hasanových z Příchovic na Jablonecku. Manželé kromě čtyř vlastních dětí vychovávají i tři děti v pěstounské péči.

Štěpánko, Kryštofe, Dominiku, Danielko, Prokope, Davídku, Marjánko! Tak svolává svá dítka paní Magda k večeři. Jak spolu s manželem svorně říkají, u nich doma se mezi vlastními dětmi a dětmi, které mají v pěstounské péči, nerozlišuje.

„Po prvním dítěti jsme přemýšleli, že si vezmeme další do pěstounské péče.  Než k tomu vzhledem k papírování a všem procesům došlo, narodilo se nám druhé, ale pak se vše rozeběhlo rychleji,“ vysvětluje Magda. Dětem, o které se Hasanovi nyní starají, je od tří do třinácti let.„

Citově vyprahlé děti z dětských domovů potřebují především rodičovskou lásku. Mít mámu a tátu,“ dodává Martin.

V létě většina rodin vyráží na dovolenou. Dá se ale cestovat s takovou kupou dětí? „Nejčastěji se změna prostředí řeší výlety a jednou za čas si s jinou velkou rodinou vyměníme dům. Jinak je to spíš tak, že jsme stále s dětmi. Babička si vezme jedno či dvě, ale nikomu se nedá dát na hlídání sedm dětí,“ usmívá se Magda, kterou také velmi těší pravidelné setkávání pěstounských rodin, které pro ně pořádá již deset let nadace Syner.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.