Katie Holmes uprchla ze spárů sekty scientologů: PEVNOST STRACHU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Katie Holmes uprchla ze spárů sekty scientologů: PEVNOST STRACHU!

Katie Holmes
Katie Holmes (Profimedia.cz)

Prý jde o nejlépe střeženou pevnost světa. Nenápadné bunkry, odstřelovači, hlídky, ostnatý drát. Boží dílo scientologické církve v kalifornském Gold Base (Zlatá základna) na sebe vzalo podobu zlověstného tábora, kam je prakticky nemožné se dostat. A pokud už jste jednou uvnitř, je ještě těžší odejít. Herečka Katie Holmes (33) by mohla vyprávět.

A právě toho se vedení církve obává. Manželka Toma Cruise (50) zažádala o rozvod ve chvíli, kdy sekta začala jevit stále větší zájem o její dceru Suri. Po pátečním setkání Katie oznámila, že bude chtít od manžela na dceru peníze.

Sekta pro změnu obvinila Katie z manipulace  s médii a vyzvala k aktivnějšímu boji proti hereččiným údajným lžím. Obě strany teď usilovně bojují o přízeň veřejnosti a doufají mít navrch, až se 17. července Katie, Tom a jejich advokáti poprvé sejdou v New Yorku k rozvodovému jednání.

Sídlo jako věznice

Sídlo scientologické církve je vlastně drsným výcvikovým táborem, ve kterém nováčci nosí uniformy a salutují nadřízeným. Bývalí členové tvrdí, že museli pro sektu pracovat až 20 hodin denně za ubytování, stravu a v přepočtu 500 Kč týdně. Když se prý pokusili odejít, byl jim vystaven statisícový účet za poskytnuté vzdělání a výcvik.

Bývalá členka Debbie Cooková napsala, že musela stát 12 hodin v odpadu, zatímco ji stovka scientologů polévala vodou a nadávala jí, že je lesba. Vrchní scientolog David Miscavige dal jednou v objektu vypnout klimatizaci, uvnitř pak bylo 41 °C. Vedení církve nařčení odmítá a tvrdí, že jde o pomlouvačnou kampaň odpadlíků.

Katie hraje divadlo!

Právník Bert Fields, který v rozvodovém řízení zastupuje Toma Cruise, prohlásil, že Katie Holmes hraje divadlo, když říká, že scientologie je důvodem rozvodu. Podle Fieldse se jen snaží získat přízeň veřejnosti. A sekta se bojí, že si křehká herečka nakonec nakloní tisk i soudce.

Dokonalý plán útěku

„Katie přechytračila jedny z nejmocnějších lidí této planety,“ říka bývalá členka sekty Karen De La Carriere (na snímku). Plán útěku ze spárů sekty byl dokonalý. Během červnového pobytu v Číně si vyměnila mobily a odpojila se od emailu. Najednou byla nedostupná.

A nový byt v newyorském čtvrti Chelsea? Tom o něm věděl! „Řekla mu, že tam jsou podzemní garáže, kde se vyhne dotěrným fanouškům,“ říká blízký přítel. Nakonec si najala právníky v čele s Allanem Mayefskym, který manželce jednoho newyorského bankéře zajistil u rozvodu 850 milionů Kč!



Přečtěte si
dvezelvy
9. 7. 2012 • 21:41

Scientologove jsou i tady, mame je i na nasem prazskem sidlisti, kam se radi stehuji. Sve lidi a sympatizanty maji vsude, v prac. agenturach, bankach a dokonce, coz je hruza, i ve skolstvi a u deti. Jsou doslova jako mafie: sleduji nepohodlne lidi, skodi jim, vyhrozuji, sikanuji, snazi se je dohnat k soudum. Niceho se nestiti v jednani s lidmi, kteri jim prekazeji, stoupenci pro ne udelaji kazdou spinavou praci za male vyhody, napr. dohozeni brigady ap. Jsou zli a nebezpecni, ac se tvari svate. Meli by je opravdu zakazat jako ve Francii a Nemecku. Vedi, co je to za zlo. Pozor na ne, jsou schopni znicit kohokoli! Katie vi, oc jde a bude to mit asi jeste tezke, pokud se ji budou chtit pomstit. Vim o cem mluvim...

lillyli
9. 7. 2012 • 16:48

proč se s ním vůbec zapletla!..Peníze, sláva? No, ale přeju jí, aby se vymanila ze spárů těch sektářů. Bude to těžké, vzhledem k Suri a k tomu, že Tom je v čele sekty a tak má moc a bude chtít jít ostatním příkladem. Každopádně...jestli ne ona, tak kdo už?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.