Kdepak pivní mozol... Brit si vyslechl šokující diagnózu: Máte nádor! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kdepak pivní mozol... Brit si vyslechl šokující diagnózu: Máte nádor!

Jeff Bennett Jeff Bennett s pupkem…
Jeff Bennett Jeff Bennett s pupkem… (Profimedia.cz)

Mozol, cejcha, pupek, panděro. Brit Jeff Bennett (53) si dělal ze svého objemného břicha často šoufky a bobtnající objem přičítal nadměrné konzumaci piva. Jednoho dne jej ale smích přešel. U lékaře, k němuž dorazil kvůli velkým bolestem, se dozvěděl, že jeho »mozol« je ve skutečnosti nebezpečný nádor o váze 22 kilogramů!

Tumor bujel v Jeffově těle deset let. Britovi jeho rostoucí břicho vadilo, dokonce se několikrát pokusil o dietu. Když se úspěch nedostavil, myslel si, že nehubne kvůli pivu, jehož se nedokázal vzdát, a taky kvůli tomu, že už se dostává do let.

K lékaři dorazil, až když se svíjel krutými bolestmi a téměř nebyl schopen dýchat – velikánský nádor už mu totiž utlačoval plíce.

„Celý prostředek břicha byl tumor. Úplně mi rozdrtil levou ledvinu, seděl mi na slinivce,“ říká Jeff, kterému operace zachránila život doslova za pět minut dvanáct. Břicho rázem splasklo a Jeff nyní váží normálních 76 kilo.

Více jej ale těší skutečnost, že je konečně zdravý.

Je pupek skutečně od piva?

Dvě decky piva obsahují 80 kalorií, tedy méně než stejné množství jablečného džusu (94 kcal) či červeného vína (132 kcal). V čem je tedy problém? Kdo si dá dvě deci piva, že?!

Co je pivní pupek?

Podkožní tuk se shromažďuje kolem střev a následně vytlačuje břišní stěnu, vzniká »pneumatika«.

Jaké jsou příčiny?

Z piva samotného se netloustne, problém ale je, že zvyšuje chuť k jídlu. A to je mor, zvlášť když kráčí ruku v ruce s nedostatkem pohybu. Jelikož játra spalují alkohol, nemají již kapacitu spalovat tuk…

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.