Koukněte se na první oficiální video nové Škody Rapid! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Koukněte se na první oficiální video nové Škody Rapid!

Škoda Rapid
Škoda Rapid (Škoda Auto)

Srdce českých škodovkářů zaplesala! Mladoboleslavská automobilka konečně uvolnila oficiální fotografie modelu Škoda Rapid, o kterém se dlouho diskutovalo a jehož obrázky zatím vznikaly jen v počítačích anebo byly dílem špionáže. Výstavní premiéru bude mít v září na autosalonu v Paříži a během podzimu se již také začne prodávat!

Nový model má vyplnit mezeru mezi menší fabií a větší octavií v zákazníky stále žádanějším segmentu kompaktních aut.

„Rapid je prostorný, elegantní a zároveň dostupný automobil pro celou rodinu. Přesvědčí chytrými řešeními, nejmodernější technikou a vysokou hospodárností,“ řekl k uvedení vozu Winfried Vahland, předseda představenstva Škoda Auto.

Novinka v mnoha detailech připomíná loni představené designerské koncepty Vision D a Mission L. Prodávat se bude se sedmi různými motory (5x  benzinový, 2x dieselový) a startovací cena se prozatím odhaduje na 250 až 280 tisíc Kč.

Video se připravuje ...

Inspirace pro rapid? »Babička« oktávka...

Vůz Škoda Rapid profilem nápadně připomíná Škodu Octavia první generace. A Mladoboleslavští inspiraci nijak nepopírají. „První octavia byla perfektní produkt své doby: správné rozměry, zavazadlový prostor přes 500 litrů. Při hledání nových příležitostí jsme se proto nyní rozhodli udělat auto s rozměry první octavie,“ řekl šéf automobilky Vahland.

A další bude... Octavia III

Ve stínu slávy okolo nově uvedené modelové řady mladoboleslavské automobilky se v tichosti připravuje start třetí generace oblíbené Škody Octavia. Ta by mohla na české silnice vyrazit rovněž ještě před koncem roku.

Spuštění výroby inovovaného modelu by podle německého motoristického magazínu Auto Bild mělo nastat již v listopadu, prodej by se pak měl naplno rozjet začátkem roku 2013, kombík by měl přijít na řadu o rok později a v půlce roku 2015 by se pak měla objevit i zvýšená verze, tzv. Octavia Scout.

Modernizace Octavie III by měla být opravdu důkladná, dostane nejen nový kabát střižený podle rapidu, ale i »střeva«. Uvnitř vozu bude použita nová technologie, kterou bude mít například také Audi A3 nebo VW Golf sedmé generace. Díky nové konstrukci by se nová octavia mohla prodloužit až o 10 centimetrů.

Přečtěte si
liwa
20. 6. 2012 • 20:08

Vždy jsem chtěl vlastnit Wartburg de luxe za půl mega.Díky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.