Jaroslava Adamová: Měla kruté bolesti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Jaroslava Adamová: Měla kruté bolesti!

Jaroslava Adamová zemřela v léčebně dlouhodobě nemocných.
Jaroslava Adamová zemřela v léčebně dlouhodobě nemocných. (Falcon, ara)

Ve věku 87 let zemřela legendární herečka Jaroslava Adamová. Skonala včera ráno v Léčebně dlouhodobě nemocných (LDN) v Praze 6. V posledních měsících svého života měla kvůli zdravotním problémům velké bolesti a nemohla chodit. Naposledy si zahrála vitální babičku Alžbětu ve filmu Líbáš jako bůh. „Jsem v šoku, slyším to od vás poprvé,“ řekla Nedělnímu Aha! režisérka filmu Marie Poledňáková (70).

Na začátku roku 2010 si náruživá kuřačka Adamová zlomila na akci v Černínském paláci nohu v krčku a musela podstoupit totální endoprotézu. Od těžkého zákroku velmi špatně chodila a přestala se objevovat ve společnosti. „Mám se zaplaťpánbůh špatně! Nohy mě pořád zlobí,“ řekla loni na podzim v posledním rozhovoru pro Aha!.

Velké zdravotní problémy byly také jedním z důvodů, proč odmítla roli v pokračování Líbáš jako bůh nazvaném Líbáš jako ďábel, které je právě v kinech.

„Věděla jsem, že polehává… Velmi mě to mrzí. Je to paradox, zrovna jedu z festivalu Novoměstský hrnec smíchu, kde jsme pro film Líbáš jako ďábel získali cenu diváků,“ třásl se hlas režisérce Marii Poledňákové, když jsme jí telefonovali.

Adamová během totality tvrdě vystupovala vůči komunistickému režimu. Nikdy od něj ale nedostala zákaz hrát! A tak se např. objevila ve filmech Sedm žen Alfonse Karáska (Růžena Karásková), Radúz a Mahulena (Runa) nebo Rozpuštěný a vypuštěný (majitelka nevěstince). Zahrála si také např. v seriálech Sňatky z rozumu, Sanitka, Cirkus Humberto nebo Chlapci a chlapi. Byla také dvorní českou dabérkou italské herečky Sophie Loren (77).

S manželem Juliem Albertem z pražské nakladatelské rodiny měla dva syny – Julia a Alberta



Přečtěte si
pavelcejnar
18. 6. 2012 • 16:43

Hele, holka, že ty jsi před převratem kouřila péra komunistickejm papalášům na ministerstvu? Protože jen tak zanícená antikomunistka musí mít máslo na hlavě až se pod ním prohýbá

blbcukrousekbeda
18. 6. 2012 • 16:33

k×u×r×v×i×č×k×a kdyby jsi to nepochopila, ty moje černá bohyně

blbcukrousekbeda
18. 6. 2012 • 16:32

ale my tady přece víme že jsi romská *** z E55. to jsi zapomněla jak jsi krásně kouřila toho mého čtyřcentimetrového obra potom když sis mě zastavila v tom mém trabantu, kočičko.

jiriforman
18. 6. 2012 • 16:22

Jo, a píše ti tady ze záhrobí jako blbá hillaarka. Když já čtu tady ty tvoje plky, tak lehce uvěřím tomu, že tvůj otec a matka byli sourozenci.

hillaarkaa
18. 6. 2012 • 16:12

vypadá to,že ses postavila do její řady

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.