Aha! radí, jak mít... Jaro bez nemoci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Aha! radí, jak mít... Jaro bez nemoci!

Babské rady jsou léty prověřené a účinné.
Babské rady jsou léty prověřené a účinné. (Profimedia.cz)

Ač stále únor, počasí nám chystá ukázku jara – v pátek má rtuť teploměru vystoupat až na 12 °C. Lékaři však upozorňují, že nás čeká nejsložitější období roku – po zimě jsme oslabení a náhlým odhozením šály hazardujeme. Určitě se vám stalo, že jste se těšili na první teplé dny a nakonec je proleželi s rýmou a kašlem. Co pít, abychom si jaro užili ve zdraví?

Šípkový čaj

Můžete ho popíjet po celý den. Obsahuje velké množství vitaminu C, flavonoidů a karotenoidů – látek zvyšujících imunitu.

Rakytník

Na jarní únavu a posílení organismu je úžasný rakytník. Dejte si ho v podobě sirupu či čaje (koupíte v bylinkářství).

Echinacea

Čaje, tinktury či sirupy s třapatkou nachovou, jak se také jinak jmenuje, posilují imunitní systém. Užívá se preventivně v období viróz, ale i v počátcích onemocnění.

Zelná šťáva

Šťáva z kysaného zelí obsahuje velké množství vitaminu C a navíc i bakterie mléčného kvašení. Ty příznivě ovlivňují »zvířátka« v našich střevech, v nichž dochází k řadě pochodů podílejících se na imunitě organismu.

Jitrocel

Zmírňuje zahlenění při nachlazení a pomáhá s odkašláváním. Kupte si jitrocelový sirup, nebo si připravte čaj (1 lžičku sušeného listu přelijte 250 ml vroucí vody).

Podběl

Pokud vás už přepadl kašel, zkuste místo léků podbělový nápoj. Dvě lžičky podbělu přelijte 250 ml studené vody a nechte 12 hodin vyluhovat. Přeceďte a před pitím ohřejte na 30 °C.



Autor:  wer

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.