Čvančarové manžel Čadek: Hraje si na invalidu? Kvůli parkování v centru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Čvančarové manžel Čadek: Hraje si na invalidu? Kvůli parkování v centru!

Tímto černým BMW tanečník jezdil za Jitkou i do porodnice.
Tímto černým BMW tanečník jezdil za Jitkou i do porodnice. (Aha! – Martin Hykl, Marek Pátek)

Manžel herečky Jitky Čvančarové (33) Petr Čadek (33) je nejspíš zázrakem medicíny. Podle značení na jeho autě je totiž invalida – přesto se dokáže živit jako profesionální tanečník! Nebo jde spíš o známý podvůdek, díky němuž si řidiči zajišťují možnost parkování v centru Prahy?

Že by se u novopečeného tatínka dcerky Eleny Emílie projevily závažné zdravotní problémy, kvůli kterým dostal zvýhodnění při parkování v Praze?

Čadek deníku Aha! řekl: „Já nemám invalidní terčík. Asi myslíte mého invalidního otce.“Na pováženou by ale byla varianta, že by vůz užíval pouze sám Čadek a invalidním terčíkem si dopomáhal k snadnému parkování. V takovém případě by se mohlo jednat o závažný dopravní přestupek.

Ostatně, takové úhybné manévry jsou při parkování v centru Prahy časté: kdo tu nemá trvalé bydliště, obstará si invalidní terčík a používá parkovací místo vyhrazené pro invalidy. Čímž zamezuje parkování skutečně nemocným lidem, kteří tato místa opravdu potřebují...

Roční rezidenční parkovací karty si přitom mohou podle vyjádření radnice Prahy 1 koupit i ti, kteří zde nemají trvalé bydliště. Jen místo obvyklých 700 Kč za ni musí zaplatit 36 000.

Podle svědků se však Čadkovo BMW 6 na Malé Straně v blízkosti kostela svatého Mikuláše v Praze 1, kde s Čvančarovou bydlí, objevuje až nápadně často. A vždy parkuje »na invalidech«. Že by za Jitkou a vnučkou opravdu neustále jezdil její tchán?

Tak či tak, Čadek si s parkováním nikdy příliš hlavu nelámal. Důkazem budiž fotografie z poloviny ledna, kdy luxusním vozem Audi Q7 dorazil za manželkou do porodnice. Nehledě na předpisy, zaparkoval bohémsky přímo v křižovatce...

Co má Petr za oknem? Parkovací kartu pro postižené!

Komu se vydávají: Záleží na stupni postižení (ZTP, ZTP/P); etiketa se vydává spolu s průkazem postiženého, který se musí po určité době obnovovat. Etiketu může používat sám postižený, máli řidičák, případně ten vůz, kterým postiženého někdo přepravuje. Platným průkazem se stupněm postižení je nutno se při kontrole prokázat

Co má Jitka za oknem

Parkovací karty městských částí

Pro rezidenty vyjde na 700 Kč. Ovšem tady je chyba: v momentě, kdy kartě skončí platnost, musí z okna pryč.

Logo ČT

Dle mluvčí Michaely Fričové se jedná spíše o branding, tj. marketingovou záležitost, žádné právní odložení používání loga ke zvýhodněnému parkování není.

Nadace policistů a hasičů

Jde o příznivce policistů a hasičů, kteří přispívají do nadace. „Nálepka nadace nikoho k žádným výhodám neoprav-ňuje,“ řekl ředitel nadace policistů a hasičů PhDr. Vladimír Šutera. Může ale být polehčující okolností u banálních přestupků (zhasnutá světla atd.).



Autor:  Tomas KRUCHINA

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.