Martin Dvořák řídil dopravní podnik: Kšeft snů, nebo korupce? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Martin Dvořák řídil dopravní podnik: Kšeft snů, nebo korupce?

Martin Dvořák
Martin Dvořák (Aha! – Kopáč, Malachovský, Hykl, Pátek, ara)

Protikorupční policie vyšetřuje, jak rodina bývalého ředitele pražského dopravního podniku Martina Dvořáka (41) přišla k majetku. Důvod? Lobbista a pražský kmotr Ivo Rittig (49) z něj prý za Dvořákova ředitelování vysával peníze.

Dvořákova maminka Marie Nováková (60) teď koupila luxusní vilu za desítky milionů, za kterou však údajně zaplatila jen 200 tisíc korun. Od koho ji získala? Od zahraniční firmy, ke které zřejmě vedou právě Rittigovy dlouhé prsty. Náhoda? Nebo že by se šikovné mamince jen nepovedl syn nešika? Nebo je za vším korupce?

Nováková – matka bývalého šéfa TV Prima a pak dopravního podniku Dvořáka – je majitelkou vily na lukrativním místě v pražských Dejvicích. Získala ji údajně za 200 tisíc korun od kyperského holdingu Cheerlade, který zastupovala advokátní kancelář Šachta & Partners.

Právě tuto kancelář, stejně jako Rittiga, veřejně obvinil Nadační fond proti korupci z vysávání peněz z dopravního podniku. Kyperská společnost navíc sídlí na stejné adrese jako jedna z Rittigových firem. S toutéž advokátní kanceláří měla Nováková už dříve získat luxusní vilu na Madeiře za 40 milionů korun. A na té si prý pravidelně užívá i Dvořák.

Nováková, která v realitách podniká už 22 let, jakékoliv spojení s figurováním syna v dopravním podniku odmítá. „Majetek, který vlastním osobně či formou majetkových podílů v developerských společnostech, je v řádech stovek milionů korun,“ konstatovala stručně s tím, že nic z toho nezískala díky synovu působení v dopravním podniku.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.