10 českých filmových hitů roku 2012: Poledňáková, kmotr Mrázek a Čtyřlístek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

10 českých filmových hitů roku 2012: Poledňáková, kmotr Mrázek a Čtyřlístek!

Čtyřlístek ve službách krále
Čtyřlístek ve službách krále (CinemArt)

Loni měli v kinech největší úspěch Muži v naději od Jiřího Vejdělka. Na jaké domácí filmy se můžeme těšit letos? Největší divácký potenciál má komedie Líbáš jako ďábel od Marie Poledňákové. V závěru roku se na plátnech objeví čtveřice hrdinů ze Čtyřlístku.

Láska je láska (19.1.2012)

Komedie Milana Cieslara vypráví o osmnáctileté Marušce, která touží poznat lásku jako z filmu. Zatímco si prožívá první milostné dobrodružství i zklamání, její dědeček potká svou dávnou lásku, která si hojně dopřává marihuanu. V potrhlé vztahové komedii se objeví Petr Nárožný, Eliška Balzerová nebo Simona Stašová.

Ve stínu (premiéra 2.2.2012)

Kriminální příběh v režii Davida Ondříčka se odehrává v roce 1953, kdy Klementa Gottwalda ve funkci prezidenta střídá Antonín Zápotocký. Ivan Trojan ve filmu představuje detektiva Hakla , který ve službách Státní bezpečnosti řeší stále komplikovanější případ, v němž hraje roli židovská komunita  i měnová reforma.

Signál (premiéra 16.2.2012)

Vojta Dyk a Kryštof Hádek si v komedii Signál zahrají dvojici podvodníků, kteří změní poměry v zapadlé vesničce vidinou finanční odměny za instalaci vysílače. Není ovšem jisté, zda k jeho výstavbě vůbec dojde. Režisérem Signálu je Tomáš Řehořek, který ve 24 letech natočil už čtvrtý film.

Čtyři slunce (8.3.2012)

S příběhem rodiny plné nesplněných snů se do kin vrací Bohdan Sláma. Jeho film Čtyři slunce má hvězdné obsazení. Vedle Anny Geislerové se v něm objeví i Karel Roden, Jiří Mádl a Jaroslav Plesl.

Okresní přebor (29.3.2012)

Televizní sitcom Okresní přebor se dočkal celovečerní verze. Ta bude časově předcházet seriálu a objeví se v ní Josef Hnátek, který byl divákům znám jen jako popel rozprášený na fotbalovém hřišti. Ve filmu si ho zahraje Miroslav Krobot. Těšit se můžeme i na Davida Novotného, Ondřeje Vetchého a Luďka Sobotu.

Líbáš jako ďábel (premiéra 17.5.2012)

Marie Poledňáková po dvou letech navazuje na divácký hit Líbáš jako Bůh. Původní manželské svazky se rozpadly a Helena (Kamila Magálová) s Františkem (Oldřich Kaiser) zjišťují, zda obstojí v novém vztahu lépe. Bývalí partneři v podání Jiřího Bartošky a Evy Holubové jsou jim ale stále v patách a snaží se je získat znovu pro sebe. Soukromí nemají ani na dovolené v Maroku, kde se cesty všech postav zkříží.

Svatá čtveřice (23.8.2012)

Jan Hřebejk opět spojil síly s Michalem Vieweghem, který mu tentokrát napsal původní scénář. Jejich Svatá čtveřice bude vyprávět o dvou manželských párech ve středním věku a zahraje si v ní Luděk Munzar, Jiří Langmajer a Marika Procházková.

Cesta do lesa (4.10.2012)

Po Cestě z města došel Tomáš Hanák k Cestě do lesa. Tomáš Vorel sleduje jeho příběh s odstupem času. Poté, co jeho rodina našla v přírodě svůj nový domov, dochází ke střetu se starousedlíky v podání Bolka Polívky a Evy Holubové.

Příběh kmotra (25.10.1012)

Filmového zpracování se v roce 2012 dočká příběh vládce českého podsvětí Františka Mrázka. Petr Nikolaev do hlavní role obsadil Marka Igondu, který nahradil původně zvažovaného Ondřeje Vetchého.

Čtyřlístek ve službách krále (premiéra 15.11.2012)

Fifinka, Myšpulín, Pinďa a Bobík ožijí na filmovém plátně. Na Karlově mostě v Praze se hrdinové legendárního komiksu setkají se lvem knížete Bruncvíka, který je zavede k císaři Rudolfovi II. Podaří se jim získat zázračný kámen mudrců, po němž prahne alchymista Kelly?



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.