Změna nemocenské: Kratší vycházky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Změna nemocenské: Kratší vycházky!

Neschopenku bude třeba dodržovat, jinak hrozí pokuta.
Neschopenku bude třeba dodržovat, jinak hrozí pokuta. (Profimedia.cz)

Vycházky nejdéle na šest hodin denně omezí nový zákon, který včera schválili poslanci. Přesnou dobu by pochopitelně určil lékař s ohledem na zdravotní stav.

Větší pozornost by při tom věnoval lidem s náročnější nemocí. Pokud by pacient dobu vycházek nedodržel, nepřišel v určeném termínu na kontrolu nebo lékaři neoznámil změnu místa, kde bude stonat, hrozila by mu pokuta 20 000 korun.

Totéž by zaplatil v případě, že ve firmě včas nepředá neschopenku či její ukončení. Novela nyní míří do Senátu.

Přečtěte si
bobou
11. 11. 2011 • 08:00

Poopravte mně, prosím. Nevystavuje se neschopenka náhodou proto, že je člověk nemocný a potřebuje se léčit? Myslím si, že tímto opatřením by se opravdu mělo zamezit její zneužívání, jak bylo právě za komunistů velkou módou. S čím ale naprosto nesouhlasím je délka vycházek pouze max. na 6hod. Jsou druhy nemocí, které bohužel nedovolují chodit do práce, ale přesto by měli mít pacienti možnost neomezených vycházek. Např. onkologičtí ap. ti když jsou po chemoterapii, tak kolikrát sotva dojdou domů, ale pak se jim přeci jenom uleví a mohli by jít třeba na procházku, ale ouha již nebudou moci, protože nemají vycházku. Toto si měli mocipáni trochu srovnat v těch svých palicích. A rozlišovat o jakou nemoc jde a nechat to na odborných lékařích.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.