Matka čtyř zavražděných dětí: Probrala se z kómatu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Matka čtyř zavražděných dětí: Probrala se z kómatu...

Ulice, kde se událost stala, zeje prázdnotou. Dům stále hlídá policie.
Ulice, kde se událost stala, zeje prázdnotou. Dům stále hlídá policie. (Aha! – Martin Přibyl, Petr Podroužek, ara)

Lékařům se podařilo zachránit ženu z domu hrůzy. Její čtyři děti – David (†8), Eliška (†5), Lukáš (†2) a Romanka (†2 měsíce) – zemřely strašnou smrtí. Matka Romana (36) se pokusila oběsit, ulomil se s ní však trám a ona se zřítila z pětimetrové výšky. Podle policie je hlavní podezřelou z krvavého masakru.

Ve vyšetřování hrůzného případu nastal první zásadní zlom. Žena podezřelá ze čtyřnásobné vraždy v Širokém Dole už je při vědomí. Včera ráno začala reagovat na otázky lékařů. Hned po odpovědi však usínala, a tak museli doktoři čekat, jak se její zdravotní stav vyvine.

„Z lékařského hlediska je schopna výslechu,“ prohlásil pak odpoledne náměstek královéhradecké nemocnice Zdeněk Tušl. Následně byla Romana převezena z JIP na psychiatrii.

„Měla četné řezné rány a na krku stopy odpovídající oběšení. Musí to ale zhodnotit soudní lékař, my jsme ji dostali z nejhoršího,“ dodal. Žena už podstoupila i předběžné psychiatrické vyšetření a výslech. Policie však k případu mlčí.

Důvod, proč museli  Davídek, Lukášek, Eliška a Romanka zemřít, tak stále zůstává zahalen tajemstvím. Spekuluje se však o možném záchvatu laktační psychózy, která může propuknout i delší dobu po porodu. Žena při ní ztrácí kontakt s realitou, často se domnívá, že její dítě posedl ďábel.

O tom, zda byl zadržen či vyslýchán druh matky, zakázala státní zástupkyně policii podávat informace.

Sousedé: Romana se bála! Nechtěla o děti přijít!

Široký Důl včera připomínal vesnici duchů. Nikdo z místních po páteční tragédii příliš nevycházel, lidé stále nedovedou pochopit, že v jejich malebné vsi někdo dokázal zavraždit čtyři děti.

„V noci nespím, celá se třesu,“ popsala Aha! náladu jedna ze sousedek. U statku, kde děti zemřely, se už objevil plyšový slon a několik svíček. Další místní, kterých zde žije asi 380 a téměř všichni se znají, plánovali uctít památku dětí až večer.

„Až tu nebudou policisté, zapálíme svíčku,“ řekli Aha!. Trochu si teď vyčítají, že se s rodinou neseznámili dřív. Mohli včas poznat problémy a třeba i pomoci. Romana byla totiž doma sama na mateřské a manžel se z práce vracel pozdě večer.

„Paní byla uzavřená. A zdála se neustále ve stresu, na nic neměla čas. Čtyři děti asi stěží zvládala a zřejmě se bála, že o ně přijde. Kvůli předchozímu manželovi byla asi pod dohledem sociálky,“ uvedla sousedka rodiny.

Fakta o rodině, kterou postihla tragédie

Druh ženy Jaroslav Š. (35), který masakr nahlásil, pracuje v zemědělství, je rozvedený a z prvního vztahu má dvě děti. Ty s ním zřejmě nežijí. S Romanou se seznámil přes internet, spolu měli dvouměsíční Romanku. Původně bydlel v Pusté Rybné, jeho partnerka v Bystrém. Žena měla z předchozího vztahu tři děti, jejich otec by měl být údajně ve vězení.

Domek koupili v únoru a postupně ho o víkendech opravovali. Do té doby bydleli u rodičů, to jim ale nevyhovovalo. Vzali si tedy na nový dům hypotéku 2 368 000 Kč, splácet plánovali dalších 30 let. Podle sousedů šlo o slušnou rodinu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.