Šéf Sazky Aleš Hušák: Máme jeho královskou smlouvu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Šéf Sazky Aleš Hušák: Máme jeho královskou smlouvu!

Aleš Hušák
Aleš Hušák (ČTK)

Není se čemu divit, že se Aleš Hušák (53) zuby nehty držel křesla šéfa Sazky. Smlouva, kterou má deník Aha! k dispozici, mu totiž umožňuje život hodný prachatého arabského šejka. Každého jedenáctého v měsíci mu na kontě stále přistává více než milionová suma! Na takový obnos přitom běžní lidé pracují několik let.

Hušák byl zatím jen zbaven pravomocí. A co až ho úplně vyhodí? Pak bude z manažerských nebes padat se sedmdesátimilionovým padákem!

Hušák sám od sebe nemá nejmenší důvod opouštět místo. Vždyť díky němu kromě královské základní mzdy dostává měsíčně 100 tisíc Kč na reprezentaci, 57 tisíc za to sezení v představenstvu Sazky.

avíc má nárok na perfektně vybavenou kancelář s velkým týmem včetně kuchaře, který mu je k dispozici i na dovolené, a také třeba na letadlo i na soukromé cesty... Po úplném odchodu bude mít Hušák šest měsíců nárok na své odměny a většinu výhod.

Podle právníků by insolvenční správce Josef Cupka mohl Hušákovu smlouvu právně napadnout s ohledem na úpadek společnosti. Udělá to? „Není to na pořadu dne. V současné době to nejsou věci, jimiž se insolvenční správce a jeho tým v Sazce zabývá,“ odpověděla pro Aha! nová mluvčí Sazky Lenka Tichá.

Pokud by se tak ale přece jen stalo, Hušákovy zájmy bude paradoxně hájit právník placený Sazkou. I to totiž manažerovi, který nasekal miliardové dluhy, zajišťuje smlouva...

Základní mzda

Hušák loni dostal za působení v Sazce 1,03 milionu Kč měsíčně (s nárokem na 13. a 14. plat ve stejné výši) a podíl na zisku.

Plat za sezení v představenstvu

Loni činilo 56 tisíc měsíčně, Hušák má navíc nárok na pětinásobek měsíční odměny při opuštění funkce.

Letadlo k dispozici

Při služebních i soukromých cestách si může pronajmout letadlo na útratu Sazky. V případě hromadného cestování (rozumějte, s obyčejnými Čechy) si v Evropě může objednat letenku v bussines class, mimo Evropu v 1. třídě.

Výhody i pro rodinu

Sazka zaplatí dopravu autem (řídí samozřejmě soukromý řidič) celé Hušákově rodině, a to i odděleně. V případě potřeby má rodina nárok na zabezpečení osobní ochrany. Pokud by Hušák zemřel, jeho žena má nárok na 36 milionů korun.

Kuchař i na dovolené

I po dobu své dovolené může Hušák využívat služeb sekretářky nebo asistenta, osobního řidiče a kuchaře.

Reprefond 100 000 korun

Dostává měsíčně 100 000 korun na reprezentační výdaje, jejichž využití nemusí dokládat – Hušák může večeřet třeba v nejluxusnější české restauraci a když to nahlásí jako reprezentační výdaj, sám nezaplatí ani korunu. Navíc dostává 20 tisíc korun na občerstvení návštěv ve své kanceláři.

Odměny jako dárek k narozeninám

Hušák má právo na odměny při významných životních a pracovních výročích. Jejich výše není známa, určuje ji představenstvo.

Velký tým

Šéfovi Sazky jsou k dispozici dva tajemníci, dva asistenti, dvě sekretářky, dva řidiči a kuchař.

Vizitky i v angličtině

Hušák si smluvně zajistil i toto – má nárok na nejméně 500 navštívenek v češtině, 250 v angličtině, 1000 osobních hlavičkových papírů na rok, přiměřený počet obálek, kartonů, pozvánek apod.

Služební byt

Když si zažádá, dostane služební byt, který mu bude Sazka hradit ještě po dobu tří měsíců po skončení funkce.

Léčba a pojistky

Hušákovi je placeno roční pojištění pracovní neschopnosti v maximální výši, úhrada nadstandardní zdravotní péče podle vlastního výběru, dvakrát ročně rehabilitace, ale také desetidenní komplexní zdravotní prohlídky. Pokud by mu byl přiznán invalidní důchod, dostane jednorázově 24 milionů korun.

Právník zdarma

Sazka Hušákovi hradí jakékoliv náklady na právníky, soudní či správní řízení včetně trestního stíhání. Tento nárok nekončí ani odchodem z funkce.

Zázemí i po odvolání

V případě odvolání by Hušák ještě šest měsíců mohl využívat kompletně vybavenou samostatnou kancelář, sekretářku, auto vyšší střední třídy s řidičem, mobil s neomezeným voláním, počítač, notebook, telefon, osobní trezor, přístup na internet a skartovačku (že by věděl, na co?).

Luxusní auto si může nechat

Má k dispozici dva služební vozy Bentley, každý za pět milionů. Po odchodu si může jednoho se slevou odkoupit. Ve smlouvě je přitom uvedeno, že má jít o vozy vyšší střední třídy, sem ale rozhodně luxusní limuzíny nepatří. To Hušák dostal tak nějak »navíc«.

Zlatý padák

Hušák se k ředitelské židli přilepil vteřiňákem – řečeno s nadsázkou – a vůbec se mu ze Sazky nechce. Myslel ale i na to, kdyby přece jen musel pryč. Zajistil si odstupné přes 70 milionů korun (šedesátinásobek měsíční mzdy + podíl na zisku za poslední rok – 15 milionů).

Výňatky jsou z textu smlouvy, kterou Aleš Hušák se Sazkou podepsal 17. května 2007. Uzavřena byla na dobu neurčitou, finanční podmínky platí do 30. 6. 2013.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.