Jan Rosák: »Kvůli Bingu mi šlo o život!« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jan Rosák: »Kvůli Bingu mi šlo o život!«

Jan Rosák nevzpomíná na Bingo s nadšením.
Jan Rosák nevzpomíná na Bingo s nadšením.  (Aha! – Martin Přibyl)

Legendární televizní moderátor Jan Rosák (63), který právě uvádí na TV Barrandov nové díly Videostopu, po 15 letech poprvé promluvil o podvodech v monstrózní televizní soutěži Bingo. Tu v polovině 90. let moderoval na Nově. V té době také potřeboval ochranku. Bál se o svůj život!

„Kdyby tu kauzu někdo nevytáhl, asi bych s ní nikdy na veřejnost nešel,“ prozradil deníku Aha! těsně před zahájením televizní ankety TýTý Jan Rosák.

Partička podvodníků si vždy před vysíláním Binga vytipovala osoby přicházející do studia, domluvila se s nimi, že budou v ten večer vylosováni a o výhru se podělí. „Přísahám, že já jsem v tom prsty neměl. Nejel jsem v tom. Policie pak zjišťovala, jestli jsem něco v průběhu hry pozoroval. Samozřejmě, že ne!“ dušuje se i patnáct let po podvodu Jan Rosák.

O co vlastně v celé kauze šlo? Muž, který ovládal software generátorů náhodných čísel, zařídil, že generátor losoval předem vytipovaná čísla a lidé zainteresovaní v celé věci si pak mezi sebou rozdělili peníze.

„Když se to provalilo, začaly mi chodit dopisy, kde mě lidé titulovali grázlem a dalšími hanlivými slovy,“ popisuje velmi špatné období svého života Rosák, který měl tehdy opravdu strach o svůj život.

„Je to tak, ale nesouviselo to s tím podvodem a s předem vybranými čísly. Vyhrožoval mi člověk, já se domnívám, že to byl bývalý hráč, který v soutěži neuspěl. V den kdy jsem měl vysílat, chtěl nechat vybuchnout ateliér,“ vzpomíná Rosák a dodává: „Dostal jsem osobního strážce, před náš dům nastoupila agentura současného ministra dopravy Bárty, která hlídala mou rodinu. Ale netrvalo to dlouho,“ objasnil své zkušenosti s osobním strážcem Rosák, který už pak nikdy žádných takových služeb nevyužil.

Přečtěte si
winterfreshka
4. 4. 2011 • 11:00

Tak je to píď proti tomu co ti ostatní okolo.Tak tu tak neslintejte socky na dávkách a běžte zametat aspoň ulice.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.