Dan Bárta a odvolaný režisér Ota Balage: Šli tajně na Ježíše! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dan Bárta a odvolaný režisér Ota Balage: Šli tajně na Ježíše!

Dan Bárta (vlevo) a Ota Balage »na tajňačku« v karlínském divadle.
Dan Bárta (vlevo) a Ota Balage »na tajňačku« v karlínském divadle. (Aha! – Martin Přibyl)

Divadelní vzkříšení muzikálu Jesus Christ Superstar přilákalo o víkendu do pražského karlínského divadla i Jidáše Dana Bártu (41), který dal novému ztvárnění vale.

A na »tajňačku« s ním dorazil také odvolaný dirigent představení Ota Balage (50), kterému byla pozastavena veškerá činnost v divadle a zakázán vstup.

„Vedení divadla mi někdy v prosinci dalo tzv. červenou kartu. Dodnes se nikdo neozval. Domnívám se, že důvodem byly mé umělecké neshody s vedením divadla,“ řekl deníku Aha! Balage, který nedělní představení mohl jen těžko ustát. „Začaly mi pracovat nervy. Nesnesitelné křeče v žaludku mě nakonec donutily odjet na pohotovost,“ dodal.

Bárta zvládl nově zpracované představení lépe. „Dan chtěl vidět, co jsme s Ježíšem provedli, ale protože mám do divadla zakázaný vstup, koupili jsme si lístky a šli jsme tam jako běžní diváci,“ dodal Balage.

Vedení divadla samozřejmě nemělo o tajné návštěvě muzikantů ani ponětí. „Jestli si koupili lístky, je vše v pořádku. Docela by nás zajímalo, jak se to Danovi Bártovi líbilo a co to u něj po letech vyvolalo,“ vyjádřil se mluvčí divadla Tomáš Matějovský.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.