Jastraban z Ulice: Dluhy a strach o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Jastraban z Ulice: Dluhy a strach o život!

Adrian Jastraban se bojí o své bydlení.
Adrian Jastraban se bojí o své bydlení. (Aha! – Petr Novotný, Marek Pátek, Alexandr Malachovský)

Herec Adrian Jastraban (41), představitel Bedřicha Lišky z nekonečného seriálu televize Nova Ulice, se bojí, aby nepřišel o střechu nad hlavou a neskončil »na ulici«.

Jeho nový dům je totiž dílem developerské společnosti, která je v konkurzu. Domy zatížené vysokými hypotékami sice patří novým vlastníkům, mezi kterými je i Jastraban, jenže příjezdové komunikace, vodovodní potrubí i přívody plynu jsou součástí insolvenčního řízení!

Brzy se tak může stát, že domy budou odříznuty nejen od cest, ale i od přívodu tepla a vody – tudíž neobyvatelné! „Teď už jen můžeme zkusit zaútočit na dobré mravy. Koupili jsme si nízkoenergetické domky, na kterých splácíme vysoké hypotéky. Všechno okolo, což jsou komunikace a veškeré potrubí tažené v cestách, je součástí insolvenčního řízení a my nevíme, kdy to nějaký spekulant odkoupí a odřízne nás od světa,“ přiznal deníku Aha! oblíbený herec.

Podobné trable nemá jen on, ale i jeho kolega Jan Révai, respektive jeho bývalá manželka Daniela. I ta bojuje s místní developerskou společností. „Nejhorší scénáře jsou takové, že bychom pak klidně mohli platit za pronájem vodovodního a plynového potrubí, které vede pod příjezdovými komunikacemi,“ přidává se k Jastrabanovi Révaiová, která dům dostala v rozvodovém řízení.

Jastraban je přesvědčený, že momentálně jsou domy, jež mají hodnotu okolo osmi milionů, absolutně neprodejné! „Už víc než rok mohla mít obec komunikace ve svém vlastnictví, teď najednou jsou v insolvenci. Nikdo nemá ani ponětí, proč se to už dávno nepřevedlo. Obec se začala zajímat až teď, kdy už je pozdě,“ dodává.

Většina obyvatel satelitního komplexu ve Velkých Přílepech se proto chystá na zkrachovalou společnost podat trestní oznámení. Deník Aha! zjistil, že jednatelem firmy je Michal Hyka. „Skrývá se, s nikým nekomunikuje. Lidé z něj mají strach, nerad by někdo našel jednoho pěkného rána svůj domeček vypálený,“ shodují se obyvatelé baráků u Prahy.

„Teď začalo vyjednávání se starostkou. Musíme být pokorní a věřit, že nám obec vyjde vstříc a postará se o nás,“ doufá Jastraban. „Vždyť my jsme si tu obec vybrali jako místo našeho domova, tak snad to dobře dopadne,“ věří i Révaiova bývalá manželka.



Přečtěte si
k123
24. 2. 2011 • 11:26

Pan Jastraban žádné dluhy nemá. To je na žalobu. s-v-i-n-e bulvární.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.