Rodiče mučili sedmiletého syna | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Rodiče mučili sedmiletého syna

Vystouplá žebra, vyboulené bříško. Chlapec trpěl hladem.
Vystouplá žebra, vyboulené bříško. Chlapec trpěl hladem. (pro Aha! – Police ČR)

Místo hraček připínáčky v patách, místo jídla hladomor! Tak vypadalo dětství chlapce (7) z Brna, kterého týrali vlastní rodiče. Klučina vážil na začátku policejního vyšetřování 13,5 kila. To odpovídá váze čtyřletého dítěte.

Pohled na zmučené tělíčko šokoval i otrlé kriminalisty. „Připomínal dítě z koncentračního tábora. Byl hubený, měl velké břicho a vyčnívající žebra,“ řekla Aha! kriminalistka Michaela Kučerová.

Smutný byl už chlapcův příchod na svět. Matka ho nechtěla a rozhodovala se pro adopci. Už dříve se totiž s partnerem několika dětí zřekli. Nakonec si ale miminko nechala. Nenávist k nechtěnému dítěti vedla k tomu, že rodiče nepovažovali za nutné dávat synovi jídlo. Ten hladověl a ve škole nakusoval svačiny spolužákům, aby už je nechtěli a on je mohl sníst.

A týrání se dále stupňovalo. „Kromě facek, bití řemenem a vařečkou rodiče tlumili synovu hyperaktivitu třeba tím, že ho jeden z nich držel a druhý mu lepil připínáčky na paty. Poté se hoch musel obout a dlouho běhat po špičkách,“ popsala kriminalistka.

Šokující je, že si ničeho nevšimli sousedé ani učitelé. „Rodiče hráli dokonalé divadlo milující rodiny. Matka syna vodila až před školu, tam se s ním vždy pěkně rozloučila. Synovu vyhublou postavu omlouvala alergií a speciálně naordinovanou dietou. Navíc chlapec dvakrát změnil školu a nějakou dobu ji dokonce vůbec nenavštěvoval,“ dodala Kučerová.

Policisté se kauzou začali zabývat až na základě upozornění pracovníků sociální péče. Chlapec okamžitě skončil v nemocnici a poté v dětském domově. „Za tři měsíce přibral sedm kilo, za půl roku povyrostl o deset centimetrů. Stává se z něj úplně jiné, pohodové dítě. Až čas ukáže, jaké stopy na něm otřesné zážitky zanechají,“ dodala Kučerová. Rodičům hrozí až osm let vězení.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.