Co jsou spermicidní globule a krémy? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Co jsou spermicidní globule a krémy?

Paní Michaela ví o sexu vše!
Paní Michaela ví o sexu vše! (Foto ara)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na spermicidní globule a krémy, jaká je jejich účinnost apod.? Předem děkuji (Ivana, 24)

Dobrý den, spermicidní prostředky mohou být užity k ochraně před nechtěným těhotenstvím samy o sobě, jejich Pearl index je ale velmi nízký a proto se doporučuje kombinovat je s bariérovou antikoncepční metodou (s kondomem). Současné použití obou metod spolehlivost antikoncepce výrazně zvyšuje. Spermicidy se aplikují hluboko do pochvy bezprostředně před každým pohlavním stykem; před opakovaným stykem je nutné aplikovat další tabletu - je nutné se přesně řídit doporučením výrobce. Jde o lubrikující látky bez aroma i příchutě, které jsou vyráběny ve formě tablet, čípků, krémů, pěn, vaginálních tamponů. I chemická antikoncepce může mít nežádoucí vedlejší účinky. Nevyskytují se sice příliš často (zhruba u 3 – 5% žen), ale mohou intimní život velmi znepříjemnit. Jde o kvasinkové infekce, bakteriální infekce močových cest a pochvy. U obou partnerů může chemická antikoncepce podráždit pohlavní orgány a způsobit pálení, svědění či bolestivost.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.