Smutné přiznání Bartošky: NEMUSÍM BÝT U VŠEHO | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Smutné přiznání Bartošky: NEMUSÍM BÝT U VŠEHO

Jiří Bartoška
Jiří Bartoška (Foto Aha! – Martin Sekanina, ara)

Jiří Bartoška (72) patří mezi legendy českého filmu. Za léta před kamerou se naučil spoustu věcí a ke spoustě nových projektů se díky svému jménu také dostal. Vzhledem k tomu, že je na scéně už opravdu mnoho let, tak hned pozná, zda do natáčení jít či nejít.

Jiří Bartoška, který pro mnoho žen už řadu let představuje takového českého George Clooneyho, má v životě jasno. Nepotrpí si na takzvané chození kolem horké kaše a říká vše, co si myslí. Proto se v rozhovoru pro idnes.cz bez servítek rozpovídal o podmínkách v českém hereckém odvětví a také o tom, s čím si už hlavu rozhodně neláme.

„Pokud bychom se bavili o zázemí pro herce, vůbec bych neřekl, že bychom se tady měli špatně. Pamatuju bijáky, když se točilo dřív a v cateringu byly dvě pomazánky – vajíčková a rybí. Nic jiného se nejedlo. Dnes máte skvělé sociální zázemí, pokud jde o stravování, vyberete si ze tří jídel… Ne, určitě bych si nestěžoval. Samozřejmě, že když točí film produkce s obrovským rozpočtem, tak mohou hercům nabídnout ještě víc, ale že bychom tady zažívali nějaké vykořisťování, to ne. Dvanáctihodinová směna sice není nic moc a pro člověka už je to dlouhé, ale jinak jsou u nás podmínky dobré. Spíš jsou špatné scénáře. Kdyby byly lepší scénáře, klidně by mohly být horší podmínky,“ prozradil charismatický herec.

„Abych vám pravdu řekl, v poslední době mě scénáře vůbec nezaujímají. Mám pocit, že dnes se filmy píšou pro třicetileté ženské a čtyřicetileté chlapy. Není to žádný průšvih, má to svou logiku. Když mě dnes ale někdo osloví, už tuším, že budu hrát nejspíš dědečka od nějakého vnoučete či tatínka nějaké dcery. Potom zjišťujete, že v tom filmu vlastně nemáte co hrát. Když se vám pak sejdou dva tři scénáře, které jsou svou podstatou skoro stejné, říkám si: Děti, mikrovlnku doma už máme, nemusím být u všeho,“ pověděl Bartoška o scénářích k českým filmům.

Jiří Bartoška: Poledňákové jsem předělal scénář Líbáš jako Bůh!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
tulip
14. 1. 2020 • 22:35

Pane Bartoško,vážím si vás,vážím si toho,že v době devadesátiletých kaprů,zpěvaček za zenitem a s holí,jste si Vy na rozdíl od těchto umělců,zachoval nadhled a noblesu a nemáte zapotřebí se někde pitvořit.

tulip
14. 1. 2020 • 22:31

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.