Vaříme s vínem: Kuřecí piccata
POTŘEBUJETE: 600 g kuřecích prsou ,100 g hladké mouky, 4 lžíce olivového oleje, 2 šalotky, 1 citron, 2 snítky estragonu, 2 snítky rozmarýnu, 200 ml růžového vína, 2 lžičky nadrobno nasekané pažitky, sůl, mletý pepř
Maso nakrájíme na 5 mm silné plátky, osolíme je, opepříme a obalíme zlehka v mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. V pánvi rozehřejeme olej, plátky masa na něm opečeme dozlatova z obou stran – z každé strany asi 3 minuty. Vyjmeme. Šalotku oloupeme, nakrájíme ji nadrobno, citronovou kůru nastrouháme na proužky a šťávu vymačkáme. Šalotku dáme do výpeku, orestujeme dosklovita a přidáme kůru, estragon a rozmarýn. Zalijeme vínem a svaříme zhruba na polovinu. Přidáme citronovou šťávu, osolíme, opepříme, promícháme, vrátíme maso a prohřejeme. Podáváme posypané pažitkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 3.