Zelí pro zdraví: Japonská omeleta okonomiyaki
POTŘEBUJETE: 600 g nakrouhaného bílého zelí 10 g škrobu 4 vejce 120g špaldové mouky 4g prášku do pečiva sůl cukr 1 lžičku sušeného tuňáka 100 g čedaru 6 plátků schwarzwaldské šunky zelenou cibulku, worcesterskou omáčku, sušeného tuňáka, drcenou řasu nori a sezamová semínka k podávání
Zelí nasypeme do mísy, osolíme a rukama důkladně promícháme a promneme. Necháme cca 20 minut odležet, aby pustilo šťávu. Mouku prosejeme do mísy společně s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme vajíčka a dohladka prošleháme. Přidáme lžičku sušeného tuňáka a zelí. Řádně promícháme. Rozpálíme nepřilnavou těžkou pánev. Pak do ní rozprostřeme lžící trochu těsta, na ně naaranžujeme šestinu sýra a na kousky natrhaný plátek šunky, zakryjeme další trochou těsta a celou takto vzniklou omeletu trochu stlačíme, aby dobře držela pohromadě. Pečeme asi 5 minut po každé straně na středně rozpálené plotýnce - omeleta by se měla propékat spíš pozvolna. Hotovou palačinku pocákáme worcestrovou omáčkou a posypeme tuňákovými vločkami, cibulkou, podrcenou řasou a sezamovými semínky.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 2.