Hanba v královské rodině: Královna lape po dechu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hanba v královské rodině: Královna lape po dechu!

Královská rodina sleduje přehlídku na počest Alžběty II.
Královská rodina sleduje přehlídku na počest Alžběty II. (ČTK, EPA, Reuters)

Příslušníci britské monarchie jsou poslední dobou v poměrně zvláštním rozpoložení. Dalo by se říci, že se doslova předhánějí ve svých podivných kouscích, které bez skrupulí předvádí na veřejnosti. Momentálně zaperlil manžel Alžběty II. princ Philip.

Nebere si servítky a má specifický humor. I když se v roce 2017 veřejně vyznal ze svého chátrajícího zdraví a stáhl se z veřejného života, královnu na veřejnosti ještě občas doprovází. Nenechá si ujít svatby a každoroční přehlídku Trooping the Colour.

Po boku Alžběty II. stojí věrně už déle než sedmdesát let. Byť byl neustále vlastně v jejím zákrytu. Princ ale dokázal být k neměnné skutečnosti tolerantní, a navíc na toto téma neváhal vtipkovat. Když si jeho kolega ve společném rozhovoru postěžoval, že jeho žena má doktorát a on jako muž stojí v jejím stínu, princ prý jen suše odpověděl: „Jo, jo, tenhle problém máme doma taky!“

Nezapomenutelné setkání

Také domorodci na tichomořském ostrově Vanatu ho dodnes považují za úkaz, jak píše web kafe.cz. Při jedné z cest se údajně bez váhání zeptal: „Pořád po sobě házíte oštěpy?“ Podobných hlášek má ale manžel britské panovnice na svém kontě ještě mnohem více.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.