Seniorka si rozbila hlavu o chodník: Zachránily ji dvě policistky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Seniorka si rozbila hlavu o chodník: Zachránily ji dvě policistky!

Šárka Halánová (vlevo) a Nikol Zajacová dostaly včera Plaketu krajského policejního ředitelství za osobní statečnost﷯.
Šárka Halánová (vlevo) a Nikol Zajacová dostaly včera Plaketu krajského policejního ředitelství za osobní statečnost﷯. (Foto Policie ČR)

Vracely se právě od vyřešené dopravní nehody. V centru Jihlavy 23. listopadu viděly, jak zkolabovala seniorka. Policistky neváhaly a okamžitě seniorce přispěchaly na pomoc.

„Žena padla obličejem k zemi,“ uvedla policistka Šárka Halánová (42), která v tu chvíli spolu s mladší kolegyní Nikol Zajacovou (21) projížděla hlídkovým vozem kolem. „Je původní profesí zdravotní sestra a tak se ihned dala do práce. Ženu uvedla do stabilizované polohy,“ popsala Aha! mluvčí policie Dana Čírtková. Seniorka si rozbila hlavu a zřejmě utrpěla šok. V tu chvíli u ležící ženy zastavila také hlídka městské policie. „Strážníci nám nabízeli defibrilátor, ale nebylo ho potřeba, žena byla při vědomí, byť s dechovou nedostatečností,“ popsala situaci Halánová. Nikol Zajacová, která u policie slouží teprve rok, na místo mezitím přivolala záchranáře.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.