Vážná nemoc! Zoufalý Korn ruší koncerty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vážná nemoc! Zoufalý Korn ruší koncerty

Jiří Korn
Jiří Korn (Foto Aha! – Pavel Machan, ara)

Je na mrtvici! Jiří Korn (70) musel úplně zrušit nebo alespoň přeložit prosincové koncerty s vokálním seskupením 4TET. Kapelník a zároveň jeden z členů kvarteta Jiří Škorpík (47) totiž ohluchl a coby zpěvák je úplně paralyzovaný.

Už několik měsíců měl zimnice a křeče, bolesti svalů, žeber a páteře. Byl naprosto vyčerpaný, přesto se snažil pracovat naplno, koncertovat a psát. Okolí ale nemělo slitování. „Ostatní na mě nakládali víc a víc, kolegové nedodržovali slíbené, harmonogram se sunul do stresů a nyní? Odešel mi sluch,“ posteskl si Škorpík. Už týden neslyší vůbec na levé ucho a špatně na pravé. Navíc ho sužuje nesnesitelná bolest hlavy.„Ležím, nemohu nic, mám opět antibiotika a horečky. Myslel jsem, že vše zvládnu, ale ne,“ konstatoval smutně zpěvák, hudební skladatel a aranžér.

Pro Jiřího Korna bude kapelníkovo onemocnění znamenat ztrátu za statitisíce. Koncerty totiž byly vyprodané. A těžkou hlavu má i Škorpík.  Před sebou měl nesčetně koncertů. Byl rozhodnutý, že i přes naprosté vyčerpání nepřestane pracovat a hrát. Jenže mu odešel sluch, což je u muzikanta velký problém. Doktoři sice dělali, co mohli, ale stále neslyší. Škorpík proto musel odpískat nejen vystoupení Kornova kvarteta 4TET, ale také vánoční koncerty Andrey Kalivodové (42) a Mariana Vojtka (46), jež se měly odehrát 15. a 16. prosince v pražské Lucerně. Většina písní totiž měla být v jeho nových aranžích!

Zoufá si i Vojtko
Stejně jako Korn je z toho nešťastný také Vojtko. Na vánočních koncertech s Kalivodovou chtěl totiž uctít památku Karla Gotta (†80). „Připravil jsem si písničku Stokrát chválím čas a Adeste fideles, kterou Karel nazpíval na svém nejslavnějším albu vůbec – Vánoce ve Zlaté Praze. Je mi to strašně líto, byl to můj vzor, chtěl jsem mu vzdát hold,“ netají Marian. Jelikož jsou koncerty vánoční, nelze je přeložit. Již zakoupené vstupenky proto budou vyplaceny.

Jiří Korn: Ještě tě mám plnou náruč.



Přečtěte si
DWEI
3. 12. 2019 • 14:56

Debilní titulky mají snad v popisu práce

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.