Miroslav vyhrává boj s alkoholem: Přišel jsem o všechno! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Miroslav vyhrává boj s alkoholem: Přišel jsem o všechno!

Rodák z Opavy se přestěhoval do Havířova, aby byl co nejdál od kamarádů, s nimiž pil.
Rodák z Opavy se přestěhoval do Havířova, aby byl co nejdál od kamarádů, s nimiž pil. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Pil celých 36 let, dnes je vzorným abstinentem. Miroslav Hříbek (59) dříve pil více než dva litry rumu denně. Za svůj život propil přes dva miliony korun, přišel o dům i firmu a rozpadlo se mu manželství.

Lít do sebe alkohol ve velkém si zvykl Miroslav Hříbek v osmnácti letech. „Chutnalo mi pivo. Hrál jsem v kapele, po barech, kolem holky, co nás obdivovaly. Byla to taková dobrodružná doba, plná chlastu a sexu. Ještě že nebyly tehdy drogy,“ směje se dnes. Horší časy přišly až s tvrdým alkoholem. „To už mě pivo nezajímalo, jen rum. Dva a více litrů denně. Potíval jsem se, byl jsem tak rozklepaný, že i do blízkého obchodu dojít pro další pití bylo obtížné,“ vzpomíná.

Propil vše. Peníze, dům, majetek. Raději než jídlo si nakoupil zásobu kořalky. Tu si pak dokonce i sám pálil. Každodenní extrémní pití zničilo firmu, kterou zakládal s kolegou, rovněž notorikem. „Pili jsme oba tak mocně, že jsme zkrachovali. On skončil na léčení, já přišel nejdříve o ženu a rodinu. Byl jsem stále pod parou, doma jsem skoro nebýval,“ popisuje. V pití pokračoval i s pozdější přítelkyní. „Dvakrát jsem si sáhl na život. Nevyšlo to, což jsem bral jako znamení. Teprve až napočtvrté jsem s chlastem přestal. Čtyři a půl roku nepiju. Jde to, ale chce to ohromně silnou vůli. A i touhu žít,“ vzkazuje dnešní údržbář v Armádě spásy.

Napsal varovnou knihu
Miroslav Hříbek veškeré zkušenosti s alkoholem dal na papír. Příběh nazval »Z pekla ven aneb neúplná pornografie duše obyčejného alkoholika«. „Životní bloudění mé duše a těla by mohlo pomoci i dalším lidem s problémy s pitím,“ říká.

Miroslav (59) vyhrává svůj boj s alkoholem již 4,5 roku * pivo a kořalku pil ve velkém 36 let:

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.