POCTA GOTTOVI: Proti přání Ivany! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

POCTA GOTTOVI: Proti přání Ivany!

Gottová plánuje koncert na uctění manželovi památky prý v říjnu v pražské O2 areně.
Gottová plánuje koncert na uctění manželovi památky prý v říjnu v pražské O2 areně. (archiv Blesku)

Jeho saxofon doprovázel zpěv Karla Gotta (†80) téměř po celou Slavíkovu kariéru. A tak není divu, že má Felix Slováček (76) obrovskou chuť vzdát svému kamarádovi hold velkým koncertem. A není sám. Stejnou myšlenku má i zpěvákův kapelník Pavel Větrovec (70), který s Gottem spolupracoval téměř čtyři desetiletí.

O vzdání holdu Gottovi jeho písněmi oba hudebníci přemýšlejí i navzdory tomu, že Ivana Gottová (43) má ke vzpomínkovým koncertním poctám jejímu muži zamítavý postoj. Aneta Stolzová k tomu za Slavíkův management řekla: „Vydělávat na jménu Karla Gotta v době hlubokého smutku je z našeho pohledu nepřípustné.“ Reaguje tak na fakt, že mnoho umělců už teď na koncertech vzdává Gottovi hold. „A my to s Felixem považujeme za zcela logické. Protože Karel si to zaslouží, a především: lidé to chtějí. A to je nejdůležitější,“ říká Větrovec. „A i Karel by si to určitě přál. Copak on sám nezpíval písně Presleyho, Sinatry, Armstronga, Mercuryho a jiných? A také si za to nechal zaplatit. Vždyť byl zpěvák, který se zpěvem živí. Opravdu v tom nevidím žádné porušení piety,“ dodává kapelník.

Slováček s Větrovcem už chtěli pár Gottových písní zahrát na zádušní mši ve svatovítské katedrále. Arcibiskupství, které má na vše, co v katedrále zazní, přísná pravidla, to ale nepovolilo. „Což nás moc mrzelo,“ netají Větrovec s tím, že když teď s Felixem koncertují, Karlovi se to snaží vynahradit. „Opravdu je ale na celé věci podstatné, že lidé ty Gottovy písničky chtějí. Vždyť sám Karel považoval za svoje poslání rozdávat lidem radost a zbavovat je smutku,“ míní Gottův kapelník, který by moc rád sehnal vhodného promotéra a dal se Slováčkem dohromady početnou společnost muzikantů, vybral a zaranžoval písně, které by zazpívali Karlovi přátelé.

„Nic o tom nevím, ale Ivanka prý něco chystá v říjnu v O2 areně. I kdyby to měla být pravda, tak my můžeme tuhle poctu uskutečnit kdykoli jindy, třeba v den Karlova narození. Nic se přeci vzájemně nevylučuje,“ přemítá kapelník, který by prý vzpomínkový koncert nejraději nazval Pocta Zpěvákovi století.

Gottův obraz vydražen: Mona Lisa za 1,7 milonu
Statisíce létaly vzduchem jako mýdlové bubliny. Dílo Karla Gotta (†80) Mona Lisa, inspirované Leonardem Da Vincim, startovalo na dražbě na vyvolávací ceně 350 000 korun a za 120 vteřin vyšplhalo s aukční provizí až na 2 020 000.

Člověk, který si v roce 2002 od Slavíka plátno koupil, udělal skutečně kauf. Tehdy se ceny Slavíkových obrazů pohybovaly okolo 200 000, takže svou investici zhodnotil rovnou desetkrát. Přitom je třeba upozornit, že nechtěl těžit ze zpěvákovy smrti, obraz Galerii KODL totiž nabídl už na začátku léta ještě před zpěvákovými osmdesátinami.

Poslední cesta Karla Gotta (†80): Podívejte se na vynášení rakve za jeho zpěvu.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Mariedan
2. 12. 2019 • 17:00

Popis pod úvodní fotografií nikdo nekontroloval?
"Gottová plánuje koncert na uctění manželovi památky prý v říjnu v pražské O2 areně". Za takovou hrubou chybu by měla být pořádná pokuta. Tedy, vážení, laskavě opravte: .....na uctění manželovY památky.

luppe
2. 12. 2019 • 10:55

Je to od pánů hanebnost. Vdova chce rok smutku. A je na ní rozhodovat o vzpomínání na svého manžela. Pánové jen cítí, že si nahranou. To je smutné. 🙁

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.