Miroslav Hanuš (56) ze StarDance: Hororové zážitky z léčebny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Miroslav Hanuš (56) ze StarDance: Hororové zážitky z léčebny!

Miroslav Hanuš
Miroslav Hanuš (Česká televize)

Když v přímém přenosu StarDance při svém vypadnutí natvrdo před 1,3 milionu diváků prohlásil, že léta bojuje s těžkými depresemi, všechny tím šokoval. Nikdo si ale nedokázal představit, čím si musel herec Miroslav Hanuš (56), který se léčil i na psychiatrii, projít.

Jak sám říká ve velmi otevřeném rozhovoru pro aktuální vydání týdeníku Reflexu, po čtyřicítce si začal rvát duši z těla a začaly ho drtit endogenní deprese. Nedokázal nic zařídit, měl problém dojít do práce a mučily ho různé bolesti.

Terapie každé úterý
„Před dvanácti lety mě hospitalizovali ve Střešovicích, pak jsem šest a půl roku chodil na skupinu do střediska psychoterapeutických služeb. Každé úterý hodinu a půl. V divadle už věděli, že mi v úterý nemají dávat těžká představení, protože jsem ze skupiny chodil urvaný, jako bych složil vagon uhlí,“ říká Hanuš. Terapie ale nestačily, a tak se nechal před časem zavřít do ústavu na sedm týdnů znovu.

Něco je bolí
A nebylo to rozhodně jednoduché – z dvanácti lidí nakonec terapii prý dokončili jen čtyři. „Zažil jsem tam spoustu chlapů, velikých jako já nebo mnohem větších, kteří začali křičet a utíkat. To už jsem věděl, že je něco strašně bolí...“ popisuje představitel starosty Hložánka ze seriálu Ulice. Léčba pro něho neznamenala jen polykání antidepresiv, ale hlavně setkávání s lidmi, kteří na tom byli i hůř než on. A to mu na klidu jistě nepřidalo.

Už nikdy nepřišel
„Třeba jsme někomu řekli, ty seš jak malý dítě, a on začal křičet – já jsem ředitel firmy! Pak jsme jen viděli, jak balí aktovku a s křikem odbíhá do svého světa, aby už nikdy nepřišel,“ dává v rozhovoru k dobru jeden ze zážitků. Oplakat navíc musel svou první terapeutku, která zemřela. Ta ho zrovna dávala za příklad jako ukázkového pacienta.



Do konce života
„Jedna dáma na skupině vyprávěla: Měla jsem krásné dětství. Jako malá holčička jsem milovala svého tatínka, každé odpoledne, když přišel z práce, jsem mu nakreslila květinu na tabuli a on ji smazal, beze slova. Tak jsem mu druhý den nakreslila další obrázek – a on ho zase smazal. Nic u toho neřekl. A já opáčil: Vy ale spíš vyprávíte nějakej horor... Pak se konečně rozplakala, protože jsme jí rozbořili její stavebnici,“ popisuje Hanuš.

Už se jich nezbaví
I když už je na tom lépe, krátkodobé propady ho mohou provázet pořád. Antidepresiva tak bude muset s přestávkami zřejmě brát do konce života. „Někdy jo, někdy ne. Někdy trochu. Jsem zkušený pacient, jak říká můj doktor a dodává k tomu – stejně ti nikdo do palice nevidí, ty už to znáš, tak se podle toho zařiď,“ shrnuje vypadlík ze Star- Dance svůj boj s depresemi

Geňa už není Kája
Vyžehlené vlasy mu dlouho nevydržely! Richard Genzer (52), který o sobě prohlásil, že vypadá »jako teplej doktor ze Slunce, seno...«, má teď na hlavě ptačí hnízdo. Uvidíme, jak bude vypadat při zítřejším přímém přenosu.

Překvapená Koukalová
Fanklub Gabriely Koukalové (30) ve StarDance se rapidně rozrůstá. Její obdivovatelé neposílají jen podporující esemesky, ale také si nechávají vyrábět trička s fotkou oblíbeného tanečního páru na hrudi. Tohle prý bývalá biatlonistka vůbec nečekala.

Vágner na kapačkách
Učit se v jednom týdnu rumbu a scénický tanec zmohlo Jakuba Vágnera (37) natolik, že skončil na kapačkách. Od bolesti mu nepomohly baňky od fyzioterapeuta, ani zábaly od maminky. „Po dvanáctihodinových tanečních šichtách se už přihlásilo zdraví... Ale vzdávat se nebudu, pokud to bude jen trochu možné, tak to v sobotu odtančím!“ je skálopevně rozhodnutý rybář.

Kovy čmajznul Františka
Skřítek František z Kouzelné školky musel nedobrovolně dohlížet na taneční tréninky. Karel Kovář (23) alias Kovy si ho totiž »vypůjčil«, aniž by se kohokoliv zeptal. Poté, co byl se svou sambou spokojen, ho s dobrým pocitem vrátil na místo.

Kubařová má Vánoce
Po náročném sobotním večeru bývají soutěžící tak vyčerpaní, že klidně prospí i celý den. Právě proto se Veronika Khek Kubařová (32) a Dominik Vodička (23) rozhodli společně oslavit začátek adventu už ve středu. První sváteční neděli totiž na velké oslavy nebude ani pomyšlení. Fotku s osvětleným stromečkem na Kavčích horách stihli mezi tréninky.

Ruml se musí krotit
V herectví i v tanci je nezapomenutelný kvůli své mimice. Matouš Ruml (34) přiznal, že často zapomíná na své tělo a s výrazem to naopak přehání. Svůj herecký potenciál tak ve StarDance drží na uzdě. „Asi je to moje přirozenost, že mimika mluví víc, než by někdy měla. Nedělám to ale Natálce schválně. Přísahám!“ omlouval se své tanečnici.

Na video s Miroslavem Hanušem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
aveneta
29. 11. 2019 • 11:45

Tak skutečnost je, že lidé u té "lopady" se s tímto problémem potkávají mnohem méně, ale herci i lidé pracující tzv. hlavou mají blíže k takovým problémům. Když člověk tak rovnoměrně utahá tělo i mozek je to ideální !!!

defakto
29. 11. 2019 • 09:59

... z jeho vyhlášení že bojuje s depresí nebyl nikdo překvapen , protože to už pár dní před ním zveřejnil bulvár !
Můj názor je , že ta jeho deprese je obyčejný mužský přechod tzv. andropauza , prostě mládí je pryč a už se nevrátí . Někdo si v té době najde milenku (aby si dokázal že je ještě kanec ) , jiný začne chlastat a Hanuš se zase předvádí ve Star Dance.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.