Hasič zemřel při zásahu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hasič zemřel při zásahu

Ještě včera na místě pracovali hasiči.
Ještě včera na místě pracovali hasiči. (Foto Aha! – Tomáš Ptáčník)

Téměř 30 let zjišťoval vyšetřovatel hasičů Ladislav B. (†52) příčiny požárů. Z posledního výjezdu v noci na středu se však už nevrátil. V Petrovicích u Karviné se propadl ohořelou střechou tovární haly a na místě zemřel.

Likvidace požáru střechy tažírny drátů byla pro zkušené profesionály banální záležitostí na pár desítek minut. V té chvíli ještě netušili, že vzápětí navždy přijdou o kolegu a kamaráda. Vyšetřovatel karvinských hasičů vylezl na střechu haly, aby zjistil, co mohlo požár způsobit.

Žárem oslabená konstrukce ale najednou povolila a Ladislav B. se zřítil z několikametrové výšky na zem. Než přijela záchranka, snažili se hasiči kamaráda přivést zpátky k životu. Všechny snahy byly však marné. Ladislav B. následkům mnohačetných poranění na místě podlehl.

Hluboká rána v srdcích
Hasiči na severní Moravě jsou zdrceni. „Je to hluboká rána, která zasáhla mě, vedení našeho hasičského záchranného sboru i mnoho dalších kolegů a kolegyň. Tato ztráta bude obtížně nahraditelná,“ uvedl ředitel hasičů Moravskoslezského kraje Vladimír Vlček.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.