Detailní scénář popravy Kuciaka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Detailní scénář popravy Kuciaka

Vrah vtrhnul na pozemek Kuciaka a Kušnírové hodinu před zabíjením.
Vrah vtrhnul na pozemek Kuciaka a Kušnírové hodinu před zabíjením. (Facebook)

Detaily popravy slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (oba †27) jsou snad ještě strašnější než samotný zločin. Ze zjištění prokuratury vyplývá, jak chladnokrevně komando vraždilo a dělilo se o odměnu za smrt dvou nevinných lidí.

Prokurátor podal obžalobu na čtveřici lidí, kteří jsou za dvojnásobnou vraždu, jež otřásla Slovenskem a stála mj. křeslo premiéra Roberta Fica, zodpovědní. Obžaloba má 93 stran. Za hlavního objednavatele je považován podnikatel pochybné pověsti Marián Kočner (56), který vraždami pověřil další obžalovanou Alenu Z. (45).

Prosinec 2017: Objednávka
Kočner si objednal vraždu novináře, který rozkrýval jeho ekonomické zločiny s tím, že Kuciaka je potřeba unést a potom zavraždit. Realizaci vraždy zadávala Alena Z. kamarádovi Zoltánu A. a slíbila mu celkově 70 000 € (1,8 milionu Kč). Z toho 20 000 € (510 000 Kč) mu ale strhla jako dluh za jiné dvě nevykonané vraždy – prokurátora Žilinky a advokáta Lipšice.

21. únor 2018: Vraždy
Andruskó oslovil bývalého policistu Tomáše S., který s sebou přivedl i svého bratrance, bývalého vojáka Miroslava M. Po obhlídkách terénu, zaopatření zbraní a sedmi sledovačkách dvojice udeřila v obci Veľká Mača.
16.40: Oba se sešli v Kolárově a vozem Citroën Berlingo zamířili k Veľké Mači.
18.28: Tomáš S. vyložil z auta komplice u hřiště v obci. U sebe měl maďarskou pistoli FÉG model P9R kalibru 9 mm Luger s podomácku vyrobeným tlumičem.
18.31: Miroslav M. došel k rodinnému domu Kuciaka, kde se ukryl v letní kuchyňce na dvoře.
20.21: Přistoupil k vchodovým dveřím a zaklepal. Když mu Kuciak otevřel, střelil ho do hrudi. Následně odstrčil dveře a viděl Kušnírovou. Ta vzápětí utekla do kuchyně. Šel za ní a střelil ji do hlavy. Na odchodu ještě jednou střelil do Kuciaka.
cca 20.30: Po činu vrah odešel vstupní brankou směrem k hřišti, odkud dal mobilem znamení Szabóovi, aby pro něj přijel. Oba se přesunuli k Andruskóvi, kterému oznámili, že »je to vyřízené«.

22. únor 2018: Výplata
Zoltán A. oznámil Aleně Z. v Komárně, co najatí vrahové udělali. Vynadala mu, že zabili i snoubenku. I tak si sjednala s Kočnerem schůzku v Bratislavě, kde převzala 50 000 eur v hotovosti. Předala je dál v ubrousku, vrahové dostali po 20 tisících, 10 tisíc zůstalo Zoltánovi A.

26. únor 2018: Panika
Po medializaci vraždy Zoltán A. kontaktoval Alenu Z. znovu s tím, vykonovatelé žádají „zabezpečení další hotovosti s odůvodněním, že je z toho velký cirkus“.

Dohodl si trest
Jeden z pětice obviněných, organizátor Zoltán A., od začátku s policií spolupracuje, se soudcem má uzavřenu dohodu o vině a trestu. Výši ale dosud nikdo nezjistil.

Žalozpěv za zavražděného novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenku Martinu Kušnírovou od básníka a slamera Straky:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.