Patrasové dcera Anička: RAKOVINA! VE 24 LETECH! Drastické chemoterapie | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Patrasové dcera Anička: RAKOVINA! VE 24 LETECH! Drastické chemoterapie

Anička se mámy Dády Patrasová okamžitě zastala.
Anička se mámy Dády Patrasová okamžitě zastala. (Foto ara)

Představitelka prostořeké sestřičky Radky ze seriálové Ordinace dochází na chemoterapie. Vyšetření u Aničky Slováčkové (24) prokázalo, že bulka v prsu je zhoubná. „Je to tak,“ přiznala statečně deníku Aha! dcera Dády Patrasové (63) a Felixe Slováčka (76).

Nenechala se drsnou diagnózou zastrašit. „Pokračuju v práci, makám dál na sto procent jako doposud,“ říká herečka a muzikálová zpěvačka. Potřebuje se plně zaměstnat i proto, aby nemusela myslet na tvrdou realitu. Po chemoterapiích ji totiž čeká ještě operace! „Hraju, zpívám a točím, nic mě v tom neomezuje,“ popisuje situaci.


Točí Ordinaci v růžové zahradě, kde kolegové už realitu znají. Pořídili jí dokonce kvalitní paruku! A samozřejmě drží všechny palce, aby nemoc brzy přemohla. „S mou kapelou Auro chystáme vánoční koncert na dvanáctého prosince do Semaforu,“ pochlubila se Slováčková. V tomto divadle také s bratrem Felixem (36) hraje.


S kolegou Milanem Peroutkou (29) mají před sebou ještě pár zastávek v rámci turné Film Music Tour. „Na všechno jsem připravená a nic mě neomezuje normálně zpívat. Rakovinu hlasivek přece nemám,“ stojí si na svém Anička. Vzala zlou zprávu lékařů jako nezbytnou realitu, ale nemíní se zákeřné nemoci podvolit. „Budu fungovat dál,“ ujišťuje rezolutně. První bulku si Anička našla před 6 lety, ale nebyla zhoubná. Další se objevila před třemi roky a byla též neškodná. Do třetice si vyslechla od lékařů drsný ortel...

Důležité je včasné odhalení!

Podle profesorky MUDr. Petry Tesařové, která se léčbě rakoviny u mladých žen věnuje, je toto onkologické onemocnění v brzkém věku pořád poměrně vzácné. Ročně jich přibývá kolem 130, zatímco celkový počet pacientek je sedm tisíc﷯. Jenže u těch mladých je onemocnění mnohem nebezpečnější a nádor agresivnější. „Jde o to, kdy se nádor odhalí. Rychlá růstová aktivita zhoubných nádorů mladých žen může způsobit, že už jen za několik měsíců začne metastazovat a připraví ji o život.“

Problém je ten, že mladé ženy i při nálezu možnost rakoviny podceňují, zdá se jim, že jich se to netýká, a k odborníkovi přijdou pozdě. Důležité je pravidelné samovyšetření, a pokud se objeví signály uvedené níže, je třeba okamžitě jít na vyšetření. I když pojišťovny mladým ženám vyšetření neproplácí, 500 korun za ultrazvuk či mamograf může zachránit mladý život.

Projekt 35


Na začátku léčby se nejčastěji provede chirurgické odstranění nádoru s částí prsu nebo totální odstranění ňadra. Jenže u mladých žen se často na karcinom přijde pozdějších fázích. Léčí se podle typu nádoru – ozařováním, chemoterapií, moderní biologickou nebo hormonální léčbou. Jelikož přibývá mladých nemocných žen, rozběhl se před pár lety program www.projekt35.cz. Ten chce mladým ženám zajistit optimální celkovou péči, zahrnující nejen léčebnou část, ale také podporu, jako je psychologická pomoc a genetické testy.

Patrasová prožívá další smutek. A obraz Karla Gotta šel do dražby

Video se připravuje ...



Přečtěte si
fido2
30. 10. 2019 • 11:44

Tak to by si měla nechat zmrazit vajíčka, aby mohla mít jednou děti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.