Pochutnejte si na Svatého Martina: Stehna na tymiánu a česneku
POTŘEBUJETE:
2 husí stehna
1 paličku česneku
20 snítek tymiánu
sůl
mletý pepř
drcený kmín
Husí stehna omyjeme, osušíme a nasolíme. Dáme je do pekáče a přidáme polovinu větviček tymiánu. Přikryjeme a necháme odležet v lednici přes noc. Druhý den stehna znovu osušíme, opepříme a okořeníme trochou drceného kmínu. Přidáme stroužky česneku, zbylý tymián a podlijeme trochou vody. Dáme do trouby rozehřáté na 160 °C a pečeme 2 až 3 hodiny do změknutí. Stehna průběžně potíráme sádlem, které pustí do pekáče. Když jsou měkká, zvýšíme teplotu na 230 °C a prudce je opečeme dozlatova. Podáváme s pečeným česnekem a výpekem, jako příloha se hodí bramborové knedlíky nebo šťouchané brambory.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 45.