Hádka příbuzných! Sebevražda, nebo »jen« bouračka? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Hádka příbuzných! Sebevražda, nebo »jen« bouračka?

Fotografie
Fotografie (internal)

Po tragické nehodě u Mníšku na Liberecku (seat narazil do popelářského vozu, Aha! informovalo), při které zemřela žena (†44) a její dvě dcery Lucinka (†4) a Anička (†6), se pozůstalí rozhádali. „Nehoda byl úmysl,“ tvrdí otec malých dětí a jejich starší sestra. „Byla to nešťastná náhoda,“ říkají zase kamarádi a další příbuzní zemřelé šoférky.

Kvůli čemu se začala rodina dohadovat? Otec s matkou se již před časem rozešli a soud rozhodoval o tom, kdo bude o děti pečovat. Podle jejich otce přišla ženě v pátek obsílka, podle které byly holčičky svěřeny do jeho péče. „No a ona to neunesla,“ řekl otec TV Nova.


Účelová vina


O tom, že nešlo o nešťastnou náhodu, začala jako první mluvit starší sestra holčiček Marie. „Soudní spory byly minulý pátek uzavřeny rozhodnutím o svěření holčiček do péče otčímovi (nejde o vlastní sestru holčiček, pozn. red.), ovšem OSPOD (Orgán sociálně právní ochrany dětí) Liberec a Frýdlant a SVP (Středisko výchovné péče) Frýdlant, trvaly na svých výpovědích ve prospěch matky,“ dodala ve videu dcera Marie, která pak do komentářů připsala i vážné obvinění. „Jsem přesvědčena, že nehoda byla vinou mámy, a to účelová,“ šokovala mladá žena, která se přiklonila na stranu otčíma, tedy bývalého partnera své matky.


Křivé obvinění?


Že jde o křivé obvinění, začali poté tvrdit další příbuzní a známí z obce Bulovka na Liberecku, kde řidička žila. „Nevěřím, že chtěla spáchat sebevraždu. Labilní určitě nebyla. Jen vystresovaná ze soudů s otcem holčiček a nedobrých vztahů v rodině,“ řekla například starostka Bulovky Romana Šindlová, která ženu znala.


„Odešla od něj po osmiletém vztahu, kde bylo fyzické i psychické násilí. Slíbil jí, že ji dostane do blázince a že ty děti budou stejně jeho,“ tvrdí otec řidičky s tím, že však nešlo o sebevraždu.


„Byla to souhra špatných okolností, nic víc,“ řekl přítel řidičky. Podle přátel prý respektovala rozhodnutí soudů, ale chtěla se prý odvolat a získat dcerky do vlastní péče.

Šokující dopis úřadům


Otec holčiček zveřejnil dopis pro úřady z letošního srpna. „Mám důvodné obavy, aby matka neublížila dětem ve snaze ublížit mně,“ píše v něm. „Výhrůžky smrtí vlastní a dětí nebyly ojedinělé,“ upozorňoval. Úřady sice obdržení dopisu zatím nepotvrdily, situací v rodině se však nejspíš budou zabývat. „Měli bychom jednat zdrženlivě. Nejdřív musí celou záležitost prošetřit policie,“ řekla Jana Maláčová (ČSSD), ministryně práce a sociálních věcí, do jejíž gesce spadá OSPOD. Maláčová připustila, že může krajský úřad vyzvat, aby se věcí zabýval.

Policie nařídila pitvy


Policie příčinu nehody stále vyšetřuje. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. K určení příčiny smrti všech tří zemřelých osob byly nařízeny soudní pitvy,“ řekla policistka Dagmar Sochorová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.