Komunista Grospič k sovětské invazi: Byla to VELKÁ DOPRAVNÍ NEHODA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Komunista Grospič k sovětské invazi: Byla to VELKÁ DOPRAVNÍ NEHODA!

Podle komunistického poslance se okupace nekonala.
Podle komunistického poslance se okupace nekonala. (Foto ara)

Oběti dopravních nehod. To jsou podle komunistického poslance Stanislava Grospiče (55) lidé, kteří zemřeli při sovětské invazi 21. srpna 1968. A že šlo o okupaci, není podle »soudruha« pravda.

„Základní premisa z našeho pohledu je, že se nejednalo o okupaci. Byl to tragický moment, nebyl správný,“ pronesl poslanec v Českém rozhlase. A fakt, že během invaze si to Prahou šinuly sovětské tanky a umřela více než stovka lidí, ho zřejmě nepřesvědčil. „To byly vesměs oběti dopravních nehod. Myslím, že si zaslouží vyjádřit úctu, ale nebyly to oběti žádných aktivních ozbrojených bojů,“ pokračoval Grospič, kterému se zřejmě vykouřily z hlavy obrázky hořících budov v Praze nebo tanků před rozhlasem. Smutné a důležité události v našich dějinách se včera věnovala i Sněmovna. Ta schválila 21. srpen za památný den obětí invaze. Poslanci byli pro, jen komunisté raději nehlasovali. Tedy kromě Jiřího Dolejše (58), který byl pro návrh.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.