Rádce Aha! pro seniory: Jak se bránit chřipce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rádce Aha! pro seniory: Jak se bránit chřipce

Ilustrační foto
Ilustrační foto (Shutterstock)

Bolí vás hlava, klouby, jste celkově unavení a máte horečku? Je to obyčejné nachlazení, nebo už začíná pořádná chřipka? Nepodceňujte tyto příznaky a nemoc nepřecházejte. Zvláště pro seniory mohou být její důsledky dokonce smrtelné.

5 důvodů, proč by se měl senior nechat očkovat proti chřipce


1.﷯Stáří je spojeno s mnoha změnami v organismu. Jednou z nich je také slábnutí imunitního systému, a tím i snižování odolnosti vůči infekcím včetně chřipky.
2.﷯Až 90 % osob v seniorském věku trpí jednou či více chronickými nemocemi. Proto hrozí seniorům při chřipce mnohem vyšší riziko komplikací, jako jsou﷯ například zápal plic, infarkt nebo mrtvice.
3.﷯Často se stává, že v důsledku prodělané chřipky se závažným průběhem dojde u seniora ke zhoršení jeho »﷯základního«﷯ chronického onemocnění.
4.﷯Očkování je jednoduchá, snadno dostupná a jediná účinná prevence chřipky.
5.﷯Senioři nad 65 let a rizikoví pacienti, kteří se léčí s chronickým onemocněním, mají navíc očkování plně hrazené zdravotní pojišťovnou.

Právě teď


Správné rozhodnutí proto neodkládejte a požádejte svého lékaře o očkování proti chřipce včas. Nyní pro něj nastává ideální období – je vhodné ho absolvovat v průběhu října a listopadu, nejpozději pak v prosinci, aby si tělo stihlo vytvořit protilátky ještě před obvyklou dobou vypuknutí chřipkové epidemie.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.