V Nemocnici Na Bulovce v Praze srazila chodkyni (†86) dodávka: Smrt před chirurgií! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

V Nemocnici Na Bulovce v Praze srazila chodkyni (†86) dodávka: Smrt před chirurgií!

Nemocnice Na Bulovce.
Nemocnice Na Bulovce. (David Zima)

Smrt čekala na seniorku (†86) mezi kožním oddělením a chirurgií v Nemocnici Na Bulovce v Praze 8. Včera po deváté hodině ranní skončila uprostřed křižovatky čtyř cest pod koly dodávky.

„Dodávka narazila do chodkyně při couvání,“ řekla Aha! policejní mluvčí Eva Kropáčová. Těžce zraněné ženě, která zůstala ležet v bezvědomí na zemi, ihned přispěchali na pomoc lékaři z chirurgické kliniky. Marně, důchodkyně před jejich očima zemřela.


„Zhruba dvacet minut probíhala resuscitace, bohužel však neúspěšně. Paní následkům zranění podlehla,“ uvedla mluvčí nemocnice Simona Krautová. Nákladní auto podle svědků přijelo do areálu kvůli zásobování. „Dodávku neprovozuje Nemocnice Na Bulovce,“ dodala Krautová.


Co se v křižovatce dělo a proč vůbec ke kolizi došlo, policisté zjišťují. Pokud by vyšetřování prokázalo, že nehodu zavinil svou nedbalostí řidič dodávky, hrozilo by mu odnětí svobody až na šest let.

Tragická chyba


Při couvání řidič nesmí ohrozit ostatní účastníky provozu! Pokud má nedostatečný rozhled, musí zajistit bezpečné couvání pomocí způsobilé a náležitě poučené osoby.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.