Podzimní variace s jablky: Rýžový nákyp s pohankou a dušenými jablky
POTŘEBUJETE:
200 g kulatozrnné rýže Menu Gold
40 g pohanky Menu Gold
600 ml mléka
120 g másla
3 vejce
½ sáčku vanilkového cukru
80 g cukru
400 g dušených jablek
mletou skořici
moučkový cukr
sůl
Propláchnutou rýži s pohankou dáme do vroucího mléka, přidáme sůl a třetinu másla. Uvaříme doměkka a dáme vychladnout. Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme společně s polovinou cukru, máslem a citronovou kůrou. Do bílků přidáme cukr a také vyšleháme. Směs vyšlehaných žloutků vmícháme do vychladlé rýže. Nakonec jemně vpracujeme tuhý sníh z bílků. Do vymaštěné zapékací misky dáme polovinu rýžové směsi, posypeme dušenými jablky a skořicovým cukrem, zakryjeme další půlkou směsi, kterou přelijeme zbytkem rozpuštěného másla. Dáme péct dozlatova. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Více podzimních receptů najdete v tištěnémAha! pro ženy číslo 44.