Tři psi usvědčili lupiče šperků! Nic neodnesli, i tak jdou za mříže... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tři psi usvědčili lupiče šperků! Nic neodnesli, i tak jdou za mříže...

Miloš Zezula měl při přepadení zbraň a střílel. Čeká ho osm let kriminálu.
Miloš Zezula měl při přepadení zbraň a střílel. Čeká ho osm let kriminálu. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Svědectví tří psů usvědčilo Miloše Zezulu (43) a Martina Skalického (31) z loupežného přepadení zlatnictví v Uherském Hradišti v roce 2015. Přestože tenkrát odešli s prázdnou, čeká je nyní osm a pět let za mřížemi.

Olomoucký vrchní soud včera zamítl jejich odvolání proti rozsudku krajského soudu, jemuž obžalovaní vytýkali, že pachové stopy jsou chabým důkazem. „Vina byla jednoznačně prokázána,“ sdělil mluvčí soudu Stanislav Cik a dodal: „Tři rozdílní psi ztotožnili pachové stopy na různých místech dle popisu situace ze strany svědků. Spolu s dalšími nepřímými důkazy tvoří tento důkaz ucelený řetězec.“


Zezula se Skalickým přijeli v létě 2015 do zlatnictví v Uherském Hradišti na motorce. Uloupit se pokusili šperky za téměř jeden a čtvrt milionu korun. Zabránili jim v tom ale kolemjdoucí, jednoho na zběsilém útěku postřelili.

Martin Skalický dostal za loupež pět let.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.