Karel Gott (†80): SOUD I PO JEHO SMRTI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Karel Gott (†80): SOUD I PO JEHO SMRTI!

Karel Gott
Karel Gott (Karel Kopáč, instagram)

V den, kdy rodina oznámila úmrtí Karla Gotta (†80), zasedl podle zjištění deníku Aha! soud pro Prahu 5! Musel řešit, co s nařízeným procesem kolem knihy Na cestách se Slavíkem, která se zpěvákovi nelíbila a proto jejího autora a vydavatele zažaloval.

V úterý 8. října mělo dojít k dalšímu stání v procesu, ve kterém chtěl zpěvák omluvu za to, že kniha jeho bývalého spolupracovníka Jiřího Krušiny (36) na podzim roku 2016 vyšla. Nelíbilo se mu, že o vydání titulu údajně nevěděl a naštvalo ho několik fotografií ze šatny. Všem předvolaným ale přišlo po Gottově úmrtí psaní, že se jednání nekoná a budou předvolání k tomu příštímu.

Právník ve hře
Úmrtí soudu oznámil Gottův právník Petr Ostrouchov (46). Neznamená to ale, že je proces ukončený. „Úmrtí žalobce nemusí nic znamenat! Dotyčný například mohl před svým skonem pověřit právního zástupce, aby případ s jeho plnou mocí dotáhl do konce,“ řekl deníku Aha! renomovaný pražský právník Jan Černý.

Dědické řízení
Před tím, než by mohl zpěvákův právník dál řešit omluvu pro svého zesnulého klienta, musí proběhnout dědické řízení. „Až během něj může být stanoveno, zda má v procesu pověřený zástupce pokračovat,“ dodal Černý. Stručně řečeno: Soud je na dobu neurčitou přerušený, a co bude dál, ukáže až řešení Gottovy pozůstalosti.

Pietní místo plné svíček před Gottovou vilou nad Bertramkou:

Video se připravuje ...

Sledujte pohřeb Karla Gotta



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.