Slavnostní premiéra snímku Pražské orgie: Saudek ve filmu poznal Schoberovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Slavnostní premiéra snímku Pražské orgie: Saudek ve filmu poznal Schoberovou!

Premiéra filmu Pražské orgie: Jan Saudek
Premiéra filmu Pražské orgie: Jan Saudek (Herminapress)

 Prahou otřásaly orgie! Na slavnostní premiéře nového filmu režisérky Ireny Pavláskové (59) se špitalo a spekulovalo o tom, kdo ze známých osobností se za normalizace zúčastňoval na filmovém plátně zobrazených dekadentních večírků v bytě Jiřího Muchy (†76), syna slavného malíře Alfonse Muchy (†78).

„Čím méně svobody, tím více se souloží!“ touto větou je přivítána hlavní postava amerického spisovatele Philipa Rotha (†88) při příjezdu do Prahy v novém filmu Pražské orgie. Snímek byl inspirován příběhy ze známého bytu neřestí, který v 70. a 80. letech minulého století navštěvovali snad všichni umělci od Karla Gotta (†80) po Václava Havla (†75).

Poznali se?
Dle slov režisérky Pavláskové nejsou prý ve filmu přesně identifikovatelní. Jiného názoru je ale Jan Saudek (84). „Poznal jsem tam Olgu Schoberovou!“ řekl deníku Aha! fotograf na premiéře filmu v pražském kině Lucerna.

Mucha udával?
Pražské orgie se mu zdají více než autentické. „Myslím, že to v tom filmu bylo přesně tak jako tenkrát. Bylo to nesmírně přesný,” prohlásil Saudek. „Věděl jsem, že Jiří Mucha udává. Udělal jsem s ním jednu výbornou fotografii,” zavzpomínal.
Středeční premiéra přilákala řadu osobností, jež se samozřejmě neubránily vzpomínkám na zesnulého Karla Gotta. 

Všichni vzpomínali na Slavíka...
Jonas Chernick (46)
Milovník sexu
„Je mi to moc líto, že zemřel váš nejznámější a všemi milovaný zpěvák. Slyšel jsem včera o tom, že Karel Gott také navštěvoval tyhle orgie, a řekl jsem si, jak moc dobře pro něj! Že je skvělý vědět, že si tenhle obdivovaný zpěvák uměl i vychutnávat radosti života...“ řekl Aha! kanadský herec a představitel hlavní mužské role.


Klára Issová (40)
Den plný písní
„Je to tragédie. Celý den jsem si pouštěla jeho písničky. Letmo jsem se s panem Gottem setkala při natáčení pohádky Anděl Páně, protože tam zpívaly ve sboru jeho holky,“ zavzpomínala herečka, která v Pražských orgiích ztvárňuje postavu herečky Evy.


Miroslav Táborský (59)
Sako po Gottovi
„Úmrtí Slavíka je velká ztráta. Při jednom vystoupení mi bylo zapůjčeno třpytivé sako, a když jsem ho potom sundal, byl tam nápis Karel Gott. Jsem hrdý, že jsem mohl mít jeho sako a že máme stejnou velikost,” prozradil představitel bolševického ministra kultury.
 

Jan Hrušínský (64)
Poslední oslava
„Jsem moc rád, že měl Karel Gott své poslední vystoupení právě u nás v divadle. Prý si narozeniny velmi užil. Myslím, že jeho smrt velmi zasáhla Jiřinu Bohdalovou, která si s ním byla opravdu blízká,” řekl Aha! principál Divadla Na Jezerce.

Pražské orgie míří do kin: Podle Rotha už vznikla řada dalších úspěšných filmů!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
havran2
11. 10. 2019 • 08:07

Ještě ten kur.vník Saudek tam chyběl !

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.