V katedrále sv. Víta se koná mše za Gotta: Rekviem na obří obrazovce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

V katedrále sv. Víta se koná mše za Gotta: Rekviem na obří obrazovce!

Zádušní mše za Karla Gotta: Rekviem na obří obrazovce!
Zádušní mše za Karla Gotta: Rekviem na obří obrazovce! (Foto: archiv Blesku)

„Zádušní mše za Karla Gotta, kterou bude sloužit kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský, se uskuteční v 11 hodin v Katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě. Rakev bude vystavena na katafalku se státními poctami. Ceremoniálu se zúčastní příslušníci Hradní stráže. Přístup do katedrály je pouze na zvláštní pozvánku," napsala ohledně organizace dnešního dne vdova Ivana Gottová (43) ve svém prohlášení. 

Pražské arcibiskupství přitom už v pondělí sdělilo, že přímá účast na mši je možná pouze na pozvánky! „Distribuci pozvánek zajišťuje ve spolupráci rodina Karla Gotta s Úřadem vlády ČR. Další organizační informace budou zveřejněny po přípravě potřebných opatření v tiskovém prohlášení,“ uvedlo arcibiskupství. Během obřadu zazpívá například Lucie Bílá, Eva Urbanová a Štefan Margita. A co běžní lidé bez pozvánek?

 

„Po dohodě rodiny s Kanceláří prezidenta republiky bude moci veřejnost sledovat průběh zádušní mše na III. nádvoří Pražského hradu prostřednictvím velkoplošné obrazovky. Přístup na III. nádvoří bude pro veřejnost zajištěn výhradně z Hradčanského náměstí branou na IV. nádvoří od 8:00 hodin, až do naplnění kapacity III. nádvoří. Upozorňujeme, že z důvodu ochrany velkého počtu zúčastněných budou lidé procházet bezpečnostní kontrolou při vstupu do areálu Pražského hradu, kterou provádí Policie České republiky," stojí v prohlášení.

Pohřeb Karla Gotta sledujte ZDE



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.