Největší fanoušek Karla Gotta (†80): »Pohlreichův« kluk s kamením z Ano, šéfe! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Největší fanoušek Karla Gotta (†80): »Pohlreichův« kluk s kamením z Ano, šéfe!

Ve sbírce nechybí ani hrnečky s podobiznou zpěváka.
Ve sbírce nechybí ani hrnečky s podobiznou zpěváka. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská)

Před 10 lety pobavil národ scénkou v pořadu Ano, šéfe!, když jako malý blonďáček tvrdil Zdeňku Pohlreichovi (62), že si přišel hrát s kamením. »Kluk s kamením« Ondřej Untermüller (21) z Písku ale vyrostl a stal se z něj bezmezný obdivovatel Karla Gotta (†80). Smrt jeho idolu ho velmi zasáhla.

Zprávě o skonu Karla Gotta se zdráhal uvěřit. „Koupil jsem si všechny noviny, které o jeho smrti informovaly. A nějak to stále nechci přijmout. Jeho podpisy, desky a vše, co s ním souvisí, sbírám od doby, kdy jsem byl poprvé na jeho koncertě,“ řekl Aha! Ondřej. Sháněl CD, LP a SP, kde se dalo. Něco posbíral po rodině, něco směnil se sběrateli. Jeho pokoj je plný Gottových obrázků, plakátů a desek. Má i hrnečky s podobou zpěváka, spí v povlečení s Mistrovým portrétem.


U starých gramofonových desek zapálil z piety svíčku. Mezi SP s Mistrovým podpisem jsou kousky, nad kterými by zaplesalo srdce nejednoho sběratele. Nejstarší v jeho sbírce je singl Dlouhá bílá noc a Santa Lucia z roku 1966. „Kvůli těm starým deskám jsem za ním jel do Plzně na koncert. Měl jsem jich 22 v ruce, když jsem prosil o podpis. Nehnul ani brvou. Neodbyl mě, ani neřekl, že ho zdržuju. Naopak. Podivoval se, že tak mladý člověk má tak staré desky,“ popsal Untermüller.


Na Gotta má i další vzpomínky. Když se s ním chtěl vyfotit poprvé, bylo to přes plot a jeho manažerce se to nelíbilo. „Řekl mi, počkejte, až vyjedu. Auto po chvilce vyjelo z areálu a jeho řidič nás ochotně vyfotil. Když jsem se s ním fotil jindy, ptal se, odkud jsem. Povídám z Písku a on na to. Tam já to znám, tam jsem přispěl na most (po povodních v roce 2002 daroval Karel Gott na opravu poničeného Kamenného mostu čtvrt milionu korun, pozn. red.). Vždy byl moc ochotný,“ dodal Ondřej.


Na oslavu 80 se vloudil fíglem
Nadšení pro Mistra bylo u Ondřeje Untermüllera tak velké, že se dokonce vloudil na tajnou oslavu Gottových 80. narozenin. „U hlavního vchodu byla ochranka, ale u zadního ne. Poradil mi to jeden zpěvák, a ono to klaplo. Tak jsem vešel a požádal o společné foto. Dovnitř do Divadla Na Jezerce jsem ale nešel. Chtěl jsem jen ten snímek,“ prozradil Aha! »kluk s kamením«. Do Prahy se chystá i nyní. Chce se poklonit Mistrovi na Žofíně a rád by se s ním rozloučil i při zádušní mši v katedrále sv. Víta.

Chinaski zavzpomínali na Karla Gotta: Aby se mu vyrovali, museli by hrát 600 let!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.