Benoni z Ordinace a Ulice: Útěk k armádě? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Benoni z Ordinace a Ulice: Útěk k armádě?

Štěpán Benoni
Štěpán Benoni (archiv Š. Benoni, archiv)

Každý alespoň jednou v životě přemýšlel nad tím, čím asi bude v dalším životě nebo čím mohl být, kdyby se rozhodl v minulosti jinak. Herec Štěpán Benoni (35) toto ví moc dobře a má k tomu dobrý důvod.

„Herecké povolání je ohromný nápor na psychiku, všechno v životě herce je absolutně nepravidelné, na nic se nemůžete spolehnout, nevíte, jestli přijde nějaká nabídka… Tohle vám hodně zasahuje i do soukromého života. Na jednu stranu je herectví úžasně svobodné povolání, ale dlouhodobě se to musí na člověku zákonitě podepsat. A já si v jednu chvíli říkal: Vydržím tohle celý život?  Do toho jsem začal být absolutně fascinovaný armádou, zcela logicky a přirozeně. Armáda je opačný extrém s pevným režimem, obrovským drilem a plněním všeho, co vám někdo řekne. Takže oproti té obrovské svobodě, kterou jsem měl, mi vyhlídky nesvobody připadaly jako výborný nápad… Herecké povolání je ohromný nápor na psychiku, všechno v životě herce je absolutně nepravidelné, na nic se nemůžete spolehnout, nevíte, jestli přijde nějaká nabídka…

Tohle vám hodně zasahuje i do soukromého života. Na jednu stranu je herectví úžasně svobodné povolání, ale dlouhodobě se to musí na člověku zákonitě podepsat. A já si v jednu chvíli říkal: Vydržím tohle celý život?  Do toho jsem začal být absolutně fascinovaný armádou, zcela logicky a přirozeně. Armáda je opačný extrém s pevným režimem, obrovským drilem a plněním všeho, co vám někdo řekne. Takže oproti té obrovské svobodě, kterou jsem měl, mi vyhlídky nesvobody připadaly jako výborný nápad… Moje koníčky, cvičení, bojové sporty, šerm. Doplňoval jsem tím energii. Unavit se v posilovně nebo se vybít na boxu, to mi pomáhá. Když zaměstnáte tělo, mozek není schopný přemýšlet nad blbostmi. A protože mám kamarády, kteří v armádě jsou, tak jsem nad tím zcela vážně uvažoval. Pak mi to ale jeden kolega rozmluvil… Tak třeba v příštím životě,“ pověděl Benoni, který hraje například v Ordinaci v růžové zahradě Aha! pro ženy.

 Mádl a Benoni v novince ČT Sever: Policajti, kteří bojují se svým zaměstnavatelem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.