Po smrti Karla Gotta (†80): IVANA NEMŮŽE DOMŮ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Po smrti Karla Gotta (†80): IVANA NEMŮŽE DOMŮ!

Ivana Gottová
Ivana Gottová (David Kundrát, archiv)

Hodinu od hodiny zaplavuje prostor před vilou Karla Gotta (†80) na Bertramce další příval svíček, květin a pozorností! Kdyby se teď vdova Ivana (43) s dcerkami Charlottkou (13) a Nellinkou (11) rozhodla vrátit z »exilu« domů, do prvorepublikové vily by se nedostaly. Kdyby se rozhodly vrátit, úřady jim jsou připraveny pomoci.

Právník rodiny Petr Ostrouchov (46) dění před vilou komunikuje s Prahou 5. „Prozatím podle jeho sdělení rodině spontánní pietní akce nevadí. Jakmile se rozhodnou do vily vrátit, právník se spojí s úřady a budou situaci řešit,“ řekl deníku Aha! přímý zdroj z rodiny. 

Policie v pozoru

Dění na konci slepé ulice Nad Bertramkou, kde se vila Karla Gotta nachází, denně monitoruje policie. Stejně tak bezpečnostní služba, která dům hlídá. Mimo jiné proto, aby před ním či přímo u plotu nevypukl od zapálených svíček požár. „Rádi bychom upozornili, aby byli lidé opatrní a dávali pozor, kam svíčku umístí. Její plamen by neměl být v kontaktu s hořlavým materiálem, je tedy potřeba dávat pozor, aby tam například nebyla suchá květina. Rizikem je snad jen to, kdyby například zafoukal vítr a k plamenu odvál například nějaký papír. To by pak mohl vzniknout menší požár,“ řekl Aha! mluvčí hasičů Martin Kavka. Zatím ale nemuseli zasahovat.

Problémy nejsou

„V souvislosti s tímto pietním místem jsme nezaznamenali žádné problémy, ani žádné konflikty či incidenty nebo stížnosti. Přestože na místo dochází každý den možná tisíce lidí, tak jsme neřešili žádný problém,“ doplnila mluvčí policie Eva Kropáčová.

Úklid bude v pondělí

Zatím to vypadá, že pietní místo bude před vilou až do příštího pondělí. „Současný pořádek v ulici Nad Bertramkou zajišťujeme ve spolupráci s TSK a MPP. Úklid je předpokládán po pohřbu, tudíž v pondělí 14. října 2019,“ řekla Aha! mluvčí Prahy 5 Tereza Chládková.

Dominika už má letenku

Nejstarší dcera Karla Gotta už má letenku na cestu domů. „Přiletím před pohřbem, cestu mám zajištěnou, včetně ubytování,“ řekla včera deníku Aha! Dominika. Ta je neustále v kontaktu s vdovou Ivanou Gottovou.

 

Staré video s Gottem a Ivanou: Karel Gott: Velká obhajoba Ivany! Proč odešla z muzikálu? Její stav je velmi vážný!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.