Pohřeb Karla Gotta: Přímý přenos na obrazovkách? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb Karla Gotta: Přímý přenos na obrazovkách?

Karel Gott
Karel Gott (Karel Kopáč, instagram)

Jak se budeme loučit s Karlem Gottem (†80)? V pátek ho lidé mohou uctít na Žofíně, v sobotu za něj bude zádušní mše v katedrále svatého Víta. Tam budou mít přístup jen zvaní, rekviem by ale mohlo být přenášeno na velkoplošné obrazovky.

Podrobnosti piety za Karla Gotta ale dotčené orgány zatím nekomentují. „To zveřejníme, až se dohodneme s rodinou,“ řekl Aha! Vladimír Vořechovský z Úřadu vlády.

Podle informací Aha! má areál Hradu zůstat v sobotu veřejnosti otevřený. Rodina už měla dostat nabídku, aby průběh sobotní mše byl přenášen na velkoplošné obrazovce, nebo i několika! Zda tomu tak bude, záleží na rozhodnutí pozůstalých.

Lidé budou moci zpěvákovu památku uctít už v pátek, kdy se bude konat smuteční akce na pražském Žofíně. Veřejnosti bude otevřen od osmi hodin ráno až do desáté večerní.
Stejně to bylo například v roce 2011 při státním pohřbu Václava Havla (†75). Tehdy mohli smuteční obřad sledovat lidé na obrazovkách nejen na Pražském Hradě, ale i po celé republice.

Dopravní omezení a policejní manévry

Kvůli pátečnímu rozloučení bude celý den jezdit tramvaj číslo 17 odklonem. „﷯Pojede přes zastávky Národní třída a Myslíkova,“ řekla Aha! mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková. Také se chystá posílení linek metra. Přesnější informace by měly být známy dnes. Bezpečnostní opatření chystá i policie, ta je zveřejní zítra.

 Karel Gott (†80): První slova Ivany, smutek blízkých, státní pohřeb…

Video se připravuje ...

Další komplikací bude páteční fotbalový zápas Česko - Anglie



Přečtěte si
mbmb
8. 10. 2019 • 09:47

Určitě ČT vysílá blbiny a tohle by si občan České rep. Zasloužil pěkný pohřeb ,poplakat si ,zavzpomínat na hodného pracovitého chlapíka který v tom období montérem a úderníku vnesl eleganci a radost ,lidskost do toho sociku

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.