Když milenky pláčou: Které odmítly přijet na pohřeb?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Když milenky pláčou: Které odmítly přijet na pohřeb?!

Jitka Svobodová
Jitka Svobodová (Foto Aha! – M. Hykl, M. Pátek, D. Kundrát, P. Machan)

Oficiálních milenek měl Karel Gott (†80) devět. Vyšla o nich dokonce knížka, jež dostala název podle hitu textaře Zdeňka Borovce (†69) Když milenky pláčou. Slzy ronily, když jejich romantické idylky se Slavíkem končily, ale ještě víc oplakaly jeho definitivní odchod z tohoto světa poté, co mi minulé úterý před půlnocí prohrál boj s akutní leukemií. V pátek se v paláci Žofín koná veřejné rozloučení a v sobotu pro nejbližší zádušní mše v katedrále sv. Víta na Pražském hradě. 

Evelyna Steimarová (74): Smrt ji zasáhla

Vztah: 1962 až 1963
S herečkou ze slavného hereckého rodu Steimarů, sestrou Jiřího Kodeta (†67), se prý seznámil v roce 1962 v tramvaji. Karel se zamiloval na první pohled a zahrnoval ji prý spoustou dárků. Vztah trval asi rok. Pak Evelyna poznala ještě další slavné muže. Starší dceru Vendulu Prager Rytířovou (45) má s textařem Zdeňkem Rytířem (†69), mladší Annu Polívkovou (40) s Bolkem Polívkou (70). Vdaná byla i za Ladislava Freje (77). Herečka letos v červenci pochovala sestru Julii Juhanovou (†71). O Karlu Gottovi a své účasti na pohřbu odmítla mluvit, protože ji jeho smrt velice zasáhla.

Antonie Zacpalová (84): Chystá se na rozloučení

Vztah: 1972
Bývalá tanečnice Hudebního divadla Karlín a matka Karlovy první dcery Dominiky (46) poznala Slavíka při natáčení klipu k jeho hitu Lady Carneval. Okamžitě se do něj zamilovala. Těhotenství před ním tajila, řekla mu to, až když se Dominika narodila. Asi hodně trpěla tím, že Karel své otcovství nepřiznal ani svým rodičům, ale nikdy mu nic nevyčítala. Podle jejího okolí už pak nikdy neměla žádného jiného muže. Žila jen pro Karla a jejich holčičku. Od té smutné zprávy nezvedá v pečovatelském domě, kde poslední roky kvůli zhoršenému zdravotnímu stavu bydlí, telefon. Podle informací deníku Aha! se půjde s Karlem rozloučit.

Jitka Svobodová (53): Oslavila s ním 80. narozeniny

Vztah: 1984 až 1989
Kráska, která s Karlem chodila pět let a nafotila s ním fotky, jež obletěly zemi, neustála, že se zpěvákovi v té době narodila druhá nemanželská dcera Lucie (32) a bohužel nebyla její matkou. Brala to jako neodpustitelnou nevěru. Vdala se. Manžel je Němec, údajně velice movitý. Vedle Martiny Formanové byla jako jediná bývalá milenka letos v červnu pozvaná na oslavu osmdesátin Karla Gotta do Divadla Na Jezerce.

Iveta Kolářová (52): Došla jí slova

Vztah: 1986
Prodavačka má s Karlem jeho v pořadí druhou dceru Lucii (32). Ta udělala Gotta šťastným dědečkem, porodila dva krásné syny Vojtu (9) a Jana (7). Vnesla do rodiny do té doby plné žen konečně potřebný mužský element. Její máma nyní o tom, co pro ni znamená zpěvákova smrt, nemohla smutkem ani mluvit. „Slova došla,“ hlesla pouze. Na pohřeb Karla Gotta se určitě rozloučit půjde. „Doufám, že na mě nezapomenou. Kdybych nešla, celý život bych si to pak vyčítala,“ dodala. Už v deseti letech měla jako malá sen, že bude mít s Karlem Gottem dítě.

Martina Formanová (53): Přiletí dát sbohem?

Vztah: 1989 až 1994
„Objímám tě, Ivi, a přeju sílu tobě i celé rodině,” vzkázala Ivaně Gottové (43) přes sociální síť vdova po oscarovém režisérovi Miloši Formanovi (†86). Martina (za svobodna Zbořilová) se nikdy netajila tím, že Karla sbalila ona. „Chtěla jsem partnera, k němuž budu moci vzhlížet,“ přiznala na rovinu. Bylo jí 18 let, když se Slavíkem začala randit. Rodiče z jejího vztahu nebyli nadšení. Když odmaturovala, chtěla s Karlem bydlet, ale on se toho závazku zalekl. Rozešli se a Martina si vzala Formana, s nímž má dva syny, dvojčata. Loni bohužel ovdověla. Není jasné, zda přijede na Gottův pohřeb do Prahy, byla tu v létě na oslavě Karlových osmdesátin.

Manuela Pechová (46): Žije v Kanadě

Vztah: 1994
Ta jediná se s Karlem sama rozešla. S čokoládovou, a později podle známé písně přesněji kakaovou, se poznali na kanadské ambasádě a okamžitě to zajiskřilo. Karel dokonce Manuelu po studiích zaměstnal v agentuře GoJa, kterou s hudebním bossem Františkem Janečkem (75) provozoval. Odjela na dovolenou do Kanady a už se nevrátila. Na sociální síti má současné fotografie, z nichž je vidět, že ani moc nezestárla.

Ilona Hermová (63): Truchlí na Kanárech

Vztah: 1996 až 1997
Nástupkyně Manuely nejen v agentuře GoJa, ale i ve Slavíkově posteli, brala prý Karla víc než jako milence spíše jako důvěrného dobrého kamaráda. I když jeho sexuální výboje svého času velmi ocenila. „Je pozorný, něžný a záleží mu na tom, jak se to ženě líbí,“ řekla. Podle sociální sítě je Ilona momentálně na Kanárských ostrovech. Na dotazy okolo úmrtí a pohřbu Karla nereaguje.

Marika Sörösová (43): Dorazí do katedrály

Vztah: 1997 až 1999
Karla zaujala v roce 1997 na koncertu v Německu. Tentýž večer, co zaregistroval půvabnou blondýnku v přední řadě, ji pozval na večeři. Marika byla se Slavíkem i o dva roky později na jeho velkolepých šedesátinách a zdálo se, že je to ta pravá. Jenže Karel už pošilhával po jiné a Marika měla horkou krev. Ztropila slavnému milenci scénu, ulomila mu dokonce u jeho mercedesu zrcátko. Ta hysterie Karla dostala. Následoval rychlý rozchod. Ale jako jediné z jeho harému jí věnoval velkolepý dar. Koupil jí vilu v Karlíku. Jako silně věřící se s Karlem půjde rozloučit.

Taťjana Smutná (59): Pohřeb by nezvládla

Vztah: 1999
Chodili spolu v roce 1999, ale dlouho se vídali i potom. Byl jí oporou, když ztratila maminku. Taťjana se v roce 2016 přestěhovala z německého Düsseldorfu, kam ji Karel jezdil navštěvovat, do Mnichova. Toto město vždy milovala, takže se jí splnil dávný sen. Svůj smutek nad odchodem Karla zřejmě vloží do obrazů. „Když míchám barvy a pak je nanáším, velice mě to uklidňuje,“ svěřila už před časem deníku Aha! Cestu do Prahy na pohřeb neplánuje, příliš by ji to psychicky zničilo.

Alice Kovácsová (52): Zapálila za něj svíčku

Vztah: 1983 až 2017
Smrt Karla s ní zatřásla. Podnikatelka a režisérka vzala svoje děti Rozárku (22) a Huga (10), které má s manželem Ondřejem Havelkou (64), a jela k rodičům do Libně, kde se poprvé viděla s Gottem. „Zapálili jsme za něho svíčku. Vzpomínali jsme i s dětmi, které měly s Karlem hezký vztah. Někdy kolem desáté večer jsme se potom jeli podívat na Bertramku. A já měla slzy v očích, když jsem viděla ve tmě plápolající svíčky a proudy mladých lidí,“ řekla Alice deníku Aha! s tím, že ještě neví, zda se půjde rozloučit i na pohřeb. „Je to příliš čerstvé,“ tvrdila. Do Karla se zamilovala už v roce 1983. „Věděla jsem vždycky, že nejsem jediná, a také jsem věděla, že pokud na tuhle skutečnost nepřistoupím, nebudeme moci ve vztahu pokračovat. Karel byl nespoutaný, nevěrný, rozevlátý, nekonečně prahnoucí po nových milostných dobrodružstvích a řekla bych, že byl poněkud více poháněn sexuálním chtíčem než běžný muž. Ale hlavně byl zamilovaný, na prvním místě vždycky stála jeho láska – muzika. Muziku a potlesk potřeboval k životu jako milovaného člověka, pro kterého je ochoten zemřít.“

 Karel Gott (†80): První slova Ivany, smutek blízkých, státní pohřeb…

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.