Trenér postřelil otce žáka: Dostal podmínku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Trenér postřelil otce žáka: Dostal podmínku

Trenér plavání Petr H.
Trenér plavání Petr H. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Z banality se málem zrodila velká tragédie. Tatínek se rozčílil, že jeho syn musel čekat na plavání v zimě a když ho trenér přišel zklidnit, vytáhl zbraň. Postřelený ale skončil sám. 

Loni v březnu přivedl Zdeněk P. (33) syna do školy na plavání, jenže museli čekat venku. Otec si kvůli nepohodlí nebral na vrátnou servítky, vyříkat si to s ním přišel trenér plavání Petr H. (27). Jenže tatínek žáka se »udělaného« sportovce zalekl, vytáhl pistoli a třikrát vystřelil. V následné potyčce ho trenér přemohl, jenže stiskl spoušť a Zdeňka P. zasáhl do hrudníku. Ten přežil jen díky rychlé pomoci. Soud už dříve potrestal otce dítěte podmínkou za výtržnost, včera pak uložil podmínku i druhému aktérovi. „Byl ve stavu, kdy si nebyl vědom toho, co dělá a nebyl schopný racionálně uvažovat. Snažil se zpacifikovat agresora,“ zdůraznil obhájce trenéra Karel Schelle. Rozsudek není pravomocný.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.