Biják o bujarém životě známých Čechů: Skupinový sex na dohled Hradu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Biják o bujarém životě známých Čechů: Skupinový sex na dohled Hradu

Záběr na Muchův byt plný neřesti ve filmu.
Záběr na Muchův byt plný neřesti ve filmu. (Bioscop)

Jestlipak se v novém filmu režisérky Ireny Pavláskové (59) někdo z našich celebrit pozná? Ve snímku Pražské orgie se totiž divák ocitne i v bytě slavného malíře secese Alfonse Muchy (†78), v němž jeho syn Jiří (†76) pořádal v dobách normalizace vyhlášené dekadentní večírky hemžící se samými známými osobnostmi.

Podle dostupných zdrojů tam prý aspoň jednou v životě byli např. František Ringo Čech (76), Felix Slováček (76), Karel Gott (80), Pavel Landovský (†78), Miloš Kopecký (†73) a Waldemar Matuška (†76)... Prostě všichni, kteří něco znamenali a potřebovali se v chmurné době sedmdesátých let minulého století pobavit.

Při svých návštěvách Prahy se těchto večírků několikrát zúčastnil také slavný americký spisovatel Philip Roth (†88). A právě podle jeho knihy Pražské orgie teď režisérka Pavlásková natočila stejnojmenný film.
Americký spisovatel Nathan Zuckerman (často využívané alter ego Philipa Rotha) v něm přijíždí v polovině sedmdesátých let do Prahy, aby zachránil a odvezl rukopis zakázané knihy. Díky hledání díla se seznámí se svéráznou a nezkrotnou Olgou a pronikne na vyhlášené večírky u Muchů, na nichž každý hledá únik ke krátké svobodě po svém. Postupně se proti své vůli stane nejen divákem, ale i účastníkem dekadentního představení, v němž mnozí hrají falešně a nikomu nelze věřit...

Dlužno dodat, že naše celebrity nejsou ve filmu identifikovány a podobnost může být jen čistě náhodná. Kromě spisovatele Ludvíka Vaculíka (†88) a Václava Havla (†75), ti se ale nebudou vyskytovat v Muchově bytě, ale jen v hospodě. Premiéra Pražských orgií je už 10. října.

Je nesmírně hrdá
„Je to poprvé v dějinách našeho filmu, kdy český tvůrce osobně získal na film práva od takové žijící literární veličiny. Jsem na to nesmírně hrdá,“ řekla deníku Aha! režisérka Pavlásková, jíž Roth poskytl práva těsně před svou smrtí. Hlavní postavy – spisovatele a Olgu – hrají Kanaďan Jonas Chernick (46) a Ruska Ksenia Rappaportová (45). Z českých herců můžete vidět Pavla Kříže (58), Kláru Issovou 40), Miroslava Táborského (59), Martina Stránského (49) či Jana Hrušínského (64).

 

Pražské orgie míří do kin: Podle Rotha už vznikla řada dalších úspěšných filmů!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.