Vydří divoch má nové bydlení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vydří divoch má nové bydlení!

Nevěděli, zda jako mládě přežije, ale Plaváčkovi jsou už dva roky.
Nevěděli, zda jako mládě přežije, ale Plaváčkovi jsou už dva roky. (Foto Aha – Michal Charbulák )

Když byl mláďátko, unesla ho od mámy velká voda. Domov našel vydří kluk Plaváček v záchranné stanici, kde si zvykl na lidi. K dvouletým narozeninám nyní dostal parádní bydlení.

Bylo mu sotva pár týdnů, když byl vydří klučina zachráněn před povodní na potoku v Krásné na Frýdecko-Místecku. „U nás si kvůli nízkému věku rychle zvykl na lidi, stále k sobě někoho volal,“ řekl Daniel Gold (26) ze záchranné stanice Bartošovice. Sameček vydry říční dostal jméno Plaváček a dnes už je stálým obyvatelem stanice. „Do přírody už nemůže. Dřív bydlel u rybníka v jedné z ubikací, ale je to dravec, musel tam být sám. Útočil by na srnčata i labutě, které tam teď máme,“ řekl ošetřovatel. Plaváček se proto přestěhoval do nového vydrária se dvěma bazény, kde může řádit. S Danielem Goldem »blbne« nejvíce. „Umí být mazel, ale nejraději se se mnou rve. Je to divoké zvíře. Kolega má od jeho zubů čtyři stehy na ruce,“ usmál se Plaváčkův parťák.

30 kuřat denně
Plaváček má pořádný apetit. Spořádá až 30 jednodenních kuřat, jako správná vydra si rád smlsne i na rybách.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.