Znalci o případu Adámka (10): Přístup zdravotníků? Je proti zdravému rozumu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Znalci o případu Adámka (10): Přístup zdravotníků? Je proti zdravému rozumu!

Lékař obeznámený s případem Adámka (10): Měl ležet na ORL!
Lékař obeznámený s případem Adámka (10): Měl ležet na ORL! (archiv Blesku)

Tohle by rozumně uvažující člověk nemohl udělat! Takto odsoudili znalci selhání zdravotníků v případu Adámka (10). Toho lékařka i sestra nechali bez pomoci krvácet v pardubické nemocnici.

„Znalci přibraní k vyšetřování doslova zkonstatovali, že postup lékařky i obou zdravotních sester byl nejenom proti současné zavedené lékařské vědě, ale i proti zdravému rozumu,“ tlumočila policistka Ivana Ježková závěry odborníků přibraných k vyšetřování.
Malý pacient má poškozený mozek a je přes dva roky v bdělém kómatu. Policisté trojici sloužící v době krvácení hocha obvinili z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Za stejný čin je stíhaná i nemocnice jako právnický subjekt.

Nepomohli mu

Případ se stal v roce 2017. Adámek začal v noci krvácet po operaci krčních a nosních mandlí. Zdravotníci ho 13 minut nechali na chodbě bez pomoci. Skončil v bdělém kómatu a doživotně postižený. Celou situaci zachytily bezpečnostní kamery. Rodina chce odškodné 22 milionů korun.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.